Hejtman Půta: Přednost dostává kvalitní architektura

08.08.2021 19:09

Důraz na kvalitní architektonické řešení před nejnižší nabídkovou cenou bez ohledu na kvalitu zvolil Liberecký kraj při výběru architektonického řešení staveb sociálních služeb krajské příspěvkové organizace APOSS Liberec. Jedná se o výstavbu domácností pro osoby se zdravotním postižením v lokalitách Vratislavice nad Nisou I a II.

Hejtman Půta: Přednost dostává kvalitní architektura
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

„Jde o dvoukolové výběrové řízení. Důraz je kladen na kvalitu nabízeného řešení, nikoli na cenu. Odborná komise, kterou tvoří také komise architektů Libereckého kraje, v prvním kole ohodnotila předložené návrhy z hlediska kvality s váhou hodnocení 85 procent a následně, v druhém kole, tato studia předkládají cenovou nabídku. Její váha při rozhodování tvoří zbylých 15 procent,“ objasnil Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, veřejných zakázek a informatiky. „Současně však platí maximální stanovený strop nabídkových cen, který je nepřekročitelný.“

V oblasti Vratislavice nad Nisou I zvítězil návrh architekta Pavla Šťastného před návrhem společnosti Machar Teichmann. Třetí účastník, společnost UNION . ARCH, byl vyloučen, neboť předložil celkovou nabídkovou cenu ve výši 2 336 555 korun bez DPH, čímž převýšil stanovenou maximální nepřekročitelnou cenu (1 700 000 korun bez DPH).

Ve Vratislavicích nad Nisou II zvítězil návrh studia Architekti Jiří Lukáš a Petr Portych Před návrhem studia BARAAK arch s.r.o. a Ing. Arch. Jitky Skalické. Kromě hlediska kvality vyhovuje i cenově, nabídková cena činí 915 000 korun bez DPH, což je o 35 tisíc korun pod nejvyšším možným limitem.

„Liberecký kraj dlouhodobě usiluje o to, aby stavby pro příspěvkové organizace, které pečují o hendikepované, nebyly jen anonymními krychlemi, ale vyznačovaly se vysokou architektonickou úrovní, která se nezabývá jen samotnou stavbou, ale také jejím okolím. To přispívá k tomu, aby se v nich klienti cítili dobře. Kvalitní projekt je například zpracován na chystanou stavbu objektu organizace APOSS v Nové Vsi u Chrastavy, za vydařený považuji také připravovaný projekt domova pro hendikepované, o něž se stará příspěvková organizace Domov Raspenava,“ dodal hejtman Martin Půta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.