Hejtman Schiller: Švýcarský velvyslanec ocenil postoj Ústeckého kraje k mladé generaci

08.03.2023 5:31 | Tisková zpráva

Do Ústeckého kraje zavítal velvyslanec Švýcarské konfederace v České republice J.E. pan Philippe Gérald Guex, aby zde zahájil putovní výstavu Mohou technologie zachránit svět?

Hejtman Schiller: Švýcarský velvyslanec ocenil postoj Ústeckého kraje k mladé generaci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

Na své cestě regionem navštívil také hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera. Společně jednali o aktuálních otázkách ve světě i České republice. Zaměřili se také na inovace v technologiích, zdroje čisté energie a postoj kraje k mladé generaci.

Poprvé ve své funkci přivítal hejtman Jan Schiller na krajském úřadě švýcarského velvyslance J.E. p. Philippa Géralda Guexe. Během schůzky byl švýcarskému velvyslanci krátce představen Ústecký kraj a jeho postavení v rámci České republiky. Řeč přišla také na aktuální politickou situaci v České republice i zahraničí. Zásadním bodem jednání byla problematika ekologické krize a s ní související hledání nových technologií a zdrojů čisté energie. „Ústecký kraj by chtěl i po odklonu těžby uhlí zůstat energetickou zásobárnou Čech,“ zdůraznil hejtman Schiller.

Švýcarský velvyslanec seznámil hejtmana s putovní výstavou Mohou technologie zachránit svět? (Can Tech Save the World?), která upozorňuje na skutečnost, že nové technologie mohou pomoci s řešením ekologické krize, s nimiž se v současnosti potýká celý svět. Předkládá několik zajímavých řešení problémů souvisejících se změnou klimatu, která vyvinuly české a švýcarské instituce spolu. Na území Ústeckého kraje probíhá od 1. března do 11. dubna 2023 v budově Centra přírodovědných a technických oborů UJEP. Další bannery se nacházejí v Inovačním centru Ústeckého kraje. S výstavou je také spojená soutěž pro základní a střední školy.

Velvyslanec Philippe Gérald Guex se také zajímal o situaci v Národním parku České Švýcarsko, který by rád navštívil, a zmínil, že v příštích pěti letech plánuje Švýcarská federace věnovat do evropských fondů finanční prostředky na podporu národních parků. Velmi pozitivně hodnotil postoj Ústeckého kraje k mladé generaci. Líbily se mu například projekty pro střední školy Poznej Ústecký kraj a Poznej EU či výchovně-vzdělávací pobyty pro žáky středních škol v regionu Českého Švýcarska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky