Hejtman Šimek: Je třeba napomoci zadržení vody v krajině jižní Moravy

03.09.2018 8:39

Slavnostním průvodem, poděkováním za úrodu a dožínkovým pásmem vyvrcholily letošní Jihomoravské dožínky, které v sobotu 1. září 2018 hostily Boskovice.

Hejtman Šimek: Je třeba napomoci zadržení vody v krajině jižní Moravy
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

Tradiční každoroční oslavu práce zemědělců zahájil hejtman Bohumil Šimek, který za největší současný problém agrární sféry označil katastrofální sucho. „Nedostatek vláhy a dopady sucha na krajinu jsou tím ústředním tématem, které také slýchám při svých výjezdech po kraji. Snažíme se podnikat kroky, které by měly napomoci zadržení vody v krajině jižní Moravy a v rámci svých rozpočtových možností zemědělství v regionu maximálně podporovat,“ konstatoval hejtman Bohumil Šimek.

V průběhu boskovických dožínkových slavností byly k vidění ukázky folklórních tradic, prezentace zemědělců a chovatelů, výrobky tradičních řemesel nebo ochutnávky regionálních produktů od jihomoravských výrobců. Došlo i na slavnostní vyhlášení výsledků soutěží Regionální potravina a Zlatá Chuť jižní Moravy.

Krajské dožínky jsou prezentací regionálního zemědělství a venkovských tradic. Poprvé se konaly v roce 2004 v Hustopečích a pořádala je Regionální agrární komora Jmk za finančního přispění Jihomoravského kraje. Od roku 2005 byly už organizovány Jihomoravským krajem společně s Regionální agrární komorou Jmk a dalšími partnery. Konaly se postupně ve městech Tišnov, Kyjov, Vyškov, Brno a Břeclav. Letos bylo pro místo konání vybráno město Boskovice.

Cílem dožínek je zviditelnit jihomoravské zemědělství a jeho kvalitní produkty, přiblížit je tak veřejnosti a zdůraznit tradiční význam zemědělství v regionu, s čímž souvisí rovněž podpora zachovávání folklorních tradic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.