Hejtman Šimek: Kraj otevřel 5 kilometrů opravené silnice mezi Tučapy a Vyškovem

30.08.2018 22:08

Silnice II/430 mezi Tučapy a Vyškovem vede podél dálnice D1. Řidiči ji proto v minulosti často používali jako objízdnou trasu a trpěla i silnou zátěží z nákladní dopravy.

Hejtman Šimek: Kraj otevřel 5 kilometrů opravené silnice mezi Tučapy a Vyškovem
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

To se samozřejmě projevilo vyježděnými kolejemi, trhlinami a výtluky. Špatný stav silnice je však minulostí. Jihomoravský kraj ji za necelých 61 milionů korun opravil. Rekonstruovaný úsek dnes (30. srpna 2018) za přítomnosti starostů obcí a zástupců zhotovitele slavnostně otevřeli hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a náměstek hejtmana pro oblast dopravy Roman Hanák.

„Kdykoliv se něco stalo na dálnici D1, nebo když se opravovala, jezdili řidiči po této silnici. S využitím dotací z Integrovaného regionálního operačního programu jsme ji dali do pořádku. Jsem rád, že je Jihomoravský kraj dlouhodobě aktivní v projekční přípravě a díky tomu jsme na špici mezi regiony v čerpání evropských peněz na opravy silnic a jsme schopni realizovat i takto náročné akce,“ prohlásil hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Kraj zde opravil 5 158 metrů silnice včetně křižovatky na Luleč a Rostěnice. „Celkově jsme zrekonstruovali povrch a natáhli nový koberec, sanovali podloží a sjednotili šířku silnice. Dělníci také opravili propustky, opěrné zdi, sjezdy a autobusové zastávky,“ vypočetl náměstek hejtmana Roman Hanák.

Silnici kraj opravoval od října loňského roku do letošního srpna. Celkem náklady dosáhly na necelých 61 milionů korun. „Devadesát procent se nám však podařilo pokrýt pomocí dotace. Zatím jsme v rámci Integrovaného regionálního operačního programu úspěšně zaregistrovali projekty za půldruhé miliardy korun,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…