Hejtman Šimek: Linku Brno-Mnichov chceme podporovat jako veřejnou službu

05.11.2017 16:07

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje schválilo Oznámení závazků veřejné služby letecké lince mezi Letištěm Brno-Tuřany a Letištěm Franze Josefa Strauße Mnichov.

Hejtman Šimek: Linku Brno-Mnichov chceme podporovat jako veřejnou službu
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

„Jihomoravský kraj má zájem na dlouhodobém rozvoji leteckých linek z brněnského letiště, a to v prvé řadě na zachování a rozvoji leteckého spojení Brno – Mnichov a dále na rozšíření pravidelných leteckých spojů do dalších atraktivních destinací. Provozování pravidelné letecké linky Brno – Mnichov chceme zajistit u leteckého dopravce vybraného v otevřeném nadlimitním zadávacím řízení. Vzhledem k tomu, že v současné době provoz letecké linky Brno-Mnichov nelze realizovat za běžných tržních podmínek, musí otevřenému nadlimitnímu řízení na výběr dopravce předcházet uložení závazku veřejné služby ve vztahu k pravidelné letecké dopravě z letiště Brno-Tuřany na letecké lince do Mnichova. Uložit závazek veřejné služby je přitom možné po předchozím schválení závazku veřejné služby Evropskou komisí. O tom nyní bude kraj jednat nejen u Evropské komise, ale také s Ministerstvem dopravy,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Zastupitelé zároveň schválili závazek spolufinancování provozování letecké linky mezi Letištěm Brno – Tuřany a Letištěm Franze Josefa Strauße Mnichov v případě schválení závazků veřejné služby uložených na základě článků 16 a 17 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1008/2008 ze dne 24. září 2008 o společných pravidlech pro provozování leteckých služeb ve Společenství do maximální výše 1 468 480 eur ročně po dobu čtyř let s předpokládaným obdobím finančního plnění od roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.