Hejtman Šimek: Zájemci o provozování letecké linky do Mnichova se mohou hlásit do 24. června

11.04.2019 19:46

Do 24. června 2019 je prodloužena lhůta pro podávání nabídek na veřejnou zakázku „Výběr leteckého dopravce pro poskytování pravidelné letecké dopravy z letiště Brno-Tuřany do Mnichova II“. Po konzultaci s Ministerstvem dopravy tuto úpravu udělala 8. dubna 2019 Rada Jihomoravského kraje. Nemění se přitom doba možného počátku zahájení letecké dopravy, tj. 27. 10. 2019.

Hejtman Šimek: Zájemci o provozování letecké linky do Mnichova se mohou hlásit do 24. června
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Na základě konzultace s Ministerstvem dopravy je totiž zapotřebí publikovat nové Oznámení Komise podle čl. 17 odst. 5 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1008/2008 o společných pravidlech pro provozování leteckých služeb ve Společenství pro nové zadávací řízení a prodloužit lhůtu pro podání nabídek. Oznámení bude zasláno Komisi prostřednictvím Ministerstva dopravy. Nemění se ale přitom výše předpokládaná a zároveň maximální hodnota této veřejné zakázky (3 548 817 eur bez DPH - tedy přibližně 92,2 milionu korun) za období 27. 10. 2019 do 24. 3. 2022.

„Důvod pro prodloužení lhůty pro přihlášení je čistě administrativní a stále také platí, že pokud do uzavření tohoto řízení projeví zájem o provozování pravidelné linky Brno-Mnichov jiný dopravce, a to bez nároku na úhradu kompenzace, bude to důvod pro zrušení tohoto zadávacího řízení,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Obnovení provozování pravidelné letecké linky Brno-Mnichov hodlá Jihomoravský kraj zajistit u nově vybraného leteckého dopravce v otevřeném nadlimitním zadávacím řízení, a to ve stejném režimu, jako proběhlo zadávací řízení s dopravcem BRITISH MIDLAND REGIONAL LIMITED, tj. v režimu závazku veřejné služby.

Linka Brno-Mnichov začala létat v roce 2015, v závazku veřejné služby pak od 21. května 2018 a počty spojů se rozšířily na dva denně v každém směru od pondělí do pátku, v neděli jeden pár spojů. Spoj do Mnichova využívalo do únorového krachu společnosti BMI regional zhruba 2200 lidí měsíčně. Za rok 2018 Jihomoravský kraj zaplatil za provozování linky Brno-Mnichov-Brno letecké společnosti BMI regional necelých 22 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…