Hejtman Štěpán: Lidé by měli cestovat jen v nezbytných případech

20.03.2020 17:21

Ministr vnitra Jan Hamáček v pátek uvedl, že by se lidé cestující z místa svého trvalého bydliště měli vyvarovat kontaktu s dalšími lidmi.

Hejtman Štěpán: Lidé by měli cestovat jen v nezbytných případech
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Někteří z nich totiž nedodržují karanténní opatření a na venkově vyrážejí mezi tamní obyvatele. Hejtman Jiří Štěpán vyzývá občany ke zvážení nezbytných cest na chaty a do přírody.

„Vyzývám všechny občany, aby o víkendu zvážili cesty na chalupy či za rekreací do přírody a raději zůstali doma. Cesty, které se netýkají návštěvy rodiny, nákupů potravin a nutných návštěv lékaře, jsou v rozporu se státním zákazem volného pohybu osob. Pokud budou tyto cesty nezbytné, prosím, vyvarujte se kontaktu s dalšími lidmi, a především, dodržujte zakrytí dýchacích cest,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Další zpřísnění se týká takzvaných pendlerů dojíždějících za prací do zahraničí. Od sobotní půlnoci budou přes hranice smět přejíždět pouze pendleři s platným razítkem. To jim bude při průjezdu dávat policie. Podle ministra vnitra se tím omezí počet lidí, kteří hranice překračují. Cestují totiž přes ně i lidé, kteří v zahraničí nepracují a potvrzení mají například zfalšované.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu