Hejtman Štěpán: Žáci vstoupí do nového školního roku bezpečně

31.08.2018 12:07

Kraj dbá na bezpečnost školáků. Prvňáčci základních škol v Královéhradeckém kraji dostanou první školní den balíček s knihami bezpečnostními prvky, který jim pomůže se lépe zorientovat v silničním provozu.

Hejtman Štěpán: Žáci vstoupí do nového školního roku bezpečně
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

První školní den dostanou všichni prvňáčci základních škol v Královéhradeckém kraji praktický dárek.

„Připravili jsme téměř 6000 balíčků, takže každý prvňák v našem kraji dostane potřebné informace a bezpečnostní prvky, které zlepší jeho bezpečí v dopravním provozu. Touto cestou však chci apelovat také na řidiče, aby svým předvídáním situací a neustálou ostražitostí zabránili možnému neštěstí. Opatrnosti není nikdy dost, zvláštně nyní, kdy jsou děti myšlenkami ještě na prázdninách. Přeji všem školákům úspěšný start do nového školního roku,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Balíček obsahuje dvě knihy, reflexní pásky a pastelky, které jsou uložené v batohu s bezpečnostními prvky. Knížka Dopravní značky pro malé děti pomůže školákům se lépe zorientovat v silničním provozu. Učebnici Ferda v autoškole pro děti připravil a zdarma poskytl BESIP.

Cílem krajské iniciativy je upozornit školáky na důležitost dodržování pravidel bezpečnosti nejen na cestě do a ze školy, ale také u dětských hřišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…