Hejtman Vondrák: Pro zimní sporty máme v regionu skvělé podmínky

02.02.2018 20:00

Mladí sportovci z Moravskoslezského kraje přivezli 23 olympijských medailí

Hejtman Vondrák: Pro zimní sporty máme v regionu skvělé podmínky
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

S velkým očekáváním odjížděli sportovci Moravskoslezského kraje na VIII. hry zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2018 v Pardubicích. Na posledních zimních hrách vybojovali mezi kraji absolutní vítězství. I letos mířili vysoko a potvrdili, že na severní Moravě a ve Slezsku jsou mladí sportovci, o kterých ještě uslyšíme. Domů přivezli 4 zlaté, 11 stříbrných a 8 bronzových medailí, celkově mezi kraji obsadili 5. příčku.

Na několika sportovištích v Pardubickém kraji poměřilo síly od 28. ledna do 2. února asi 1300 mladých sportovců. Moravskoslezský kraj měl zastoupení ve všech 11 disciplínách: v devíti zimních sportech alpském lyžování, běžeckém lyžování, biatlonu, krasobruslení, ledním hokeji, lyžařském orientačním běhu, rychlobruslení, skicrossu, snowboardingu a dvou doprovodných disciplínách taneční soutěži a šachách. Z kraje jelo závodit 94 sportovců, o které se v průběhu olympiády staralo jejich 29 trenérů a servismanů.

„Pro zimní sporty máme v regionu skvělé podmínky, vždyť v Beskydech a Jeseníkách Moravskoslezský kraj upravuje 850 km běžeckých a lyžařských tras. Jsme regionem, který miluje hokej, vloni kraj podpořil evropský šampionát v krasobruslení, který se konal v Ostravě. Dlouhodobě se také snažíme k aktivnímu odpočinku vést děti a mládež,“ řekl hejtman Ivo Vondrák.

Moravskoslezský kraj do sportu ročně přispívá kolem 120 milionů korun. Finančně podpořil i soustředění mladých borců, které proběhlo těsně před olympiádou. Reprezentaci krajské výpravy financoval kraj od oblečení, stravy, ubytování až po cestu a to částkou 1,3 mil. Kč.

„Pro nás je nejdůležitější ten neskutečný náboj, se kterým účastníci olympiády k přípravě na závody přistupují. Jejich úspěchy motivují nejen samotné mladé olympioniky, ale i jejich okolí, spolužáky a kamarády a často i rodiče. V dnešní přemodernizované době je každý aktivní pohyb vítaný a je nutné děti ke sportu vést a podporovat je,“ řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Olympijská výprava se z Pardubického kraje vrátila ihned po skončení olympiády. Medailisty čeká také návštěva krajského úřadu, kdy jim osobně pogratuluje hejtman kraje Ivo Vondrák i náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Přesné výsledky naleznete na stránkách olympiády mládeže ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.