Hejtman Vondrák: Problematika odpadového hospodářství není jen pro dospělé

01.09.2020 13:48

Tři tisíce prvňáčků z Moravskoslezského kraje dnes dostaly ekologický dárek.

Hejtman Vondrák: Problematika odpadového hospodářství není jen pro dospělé
Foto: Archiv I.Vondrák
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Uvítací balíček pro prvňáčky obsahuje kromě praktických dárků pro školáky také materiály, které děti zábavnou formou naučí správně třídit odpad. Na tomto projektu Moravskoslezský kraj už podruhé spolupracuje s neziskovou společností EKO-KOM, a.s.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

„Minulý rok jsme sady pilotně rozdali dvěma tisícům prvňáčků. Pro letošní rok jsme připravili 3 tisíce těchto ekologických dárků. I letos děti dostanou například rozvrh hodin, záložku nebo barevné pastelky vyrobené z recyklované lepenky. Děti se také dozvědí, proč je nutné odpady třídit a co se s plasty nebo třeba sklem stane poté, co je vhodí do barevné popelnice. Problematika odpadového hospodářství není jen pro dospělé, mnohé děti jsou v této oblasti dál než starší populace,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, který sady předal čerstvým školákům ze základní školy v Rychvaldu, kam jel zahájit nový školní rok.

Aktivita je součástí projektu „Intenzifikace odděleného sběru a využívání vytříděných složek komunálního odpadu, včetně obalové složky“, na němž Moravskoslezský kraj spolupracuje s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s. „Zaměřili jsme se primárně na oblast Karvinska, Bruntálska a Vítkovska, kde je z hlediska třídění odpadů velký potenciál ke zlepšení. A v duchu přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“ začínáme u té nejmladší generace, která může důležité informace o správném nakládání s odpady předat dál svým rodičům a prarodičům,“ sdělila ředitelka oddělení regionálního provozu společnosti EKO-KOM Martina Filipová.

V rámci spolupráce Moravskoslezského kraje a EKO-KOMu bude letos pořízeno mimo jiné dalších 5 tisíc sad tašek na domácí separaci odpadů do vybraných obcí kraje. Občané kraje mohou aktuálně třídit odpady do více než 32 tisíc barevných kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…