Hejtman Zimola: Města a obce na jihu Čech i v bernském kantonu řeší podobné problémy

08.05.2014 7:38

Zimola diskutoval se švýcarským velvyslancem o spolupráci měst a obcí na jihu Čech a v kantonu Bern.

Hejtman Zimola: Města a obce na jihu Čech i v bernském kantonu řeší podobné problémy
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Vzájemná spolupráce mezi obcemi a městy na jihu Čech a jejich partnery v Kantonu Bern. To bylo jedním z hlavních témat setkání hejtmana Jiřího Zimoly a velvyslance Švýcarské konfederace v České republice Markuse - Alexandera Antoniettiho, které se uskutečnilo na krajském úřadě ve středu 7. května 2014.

„Města a obce na jihu Čech i v bernském kantonu řeší podobné problémy týkající se mimo jiného dopravy či školství. I proto je naší povinností tuto nastartovanou spolupráci podporovat,“ zdůraznil Zimola. „Je přínosné, že se řešením těchto témat zaobírají menší obce, města i kraj,“ dodal.

Hejtman zároveň připomněl, že nezanedbatelná je i spolupráce na poli kultury, ať už na obecní úrovni, či v rámci různých spolků.

Antonietti zase vyzdvihl, že vztahy mezi Čechy a Švýcary jsou více než dobré a zároveň ocenil výhody vzájemných setkávání. „Když spolu mohou lidé komunikovat osobně, tak je spolupráce vždy snazší,“ vysvětlil.

Se Zimolou se pak shodli i na tom, že při dialogu jde nejen o to dobře mluvit, ale i dobře naslouchat.

Partnerství mezi Jihočeským krajem a Kantonem Bern se datuje od roku 2002. „V České republice je skoro 130 obcí a měst, které s obcemi a městy v zemi helvétského kříže úzce spolupracují. Potěšující na tom je, že nejvíce těchto partnerských subjektů – zhruba 35, se nachází právě v našem kraji,“ uzavřel Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…