Hejtman Zimola: Věřím, že se zvýší zájem cyklistů o jižní Čechy

25.06.2014 22:00

Hejtman Zimola pokřtil novou cyklomapu České Kanady

Hejtman Zimola: Věřím, že se zvýší zájem cyklistů o jižní Čechy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Novou cyklomapu - Česká Kanada a Podyjí, pokřtil ve středu 25. června 2014 římovskou vodou hejtman Jiří Zimola a Marcel Goetz z Mapcentra v Českých Budějovicích, z jehož dílny mapa pochází. Mapa je již pátým dílem předchozí edice, podle které se cyklisté dostanou od Železné Rudy až po jižní Moravu. A tady konkrétně z Chlumu u Třeboně do Břeclavi.

„Připíjím na radost cyklistům, kteří podle mapy pojedou, a která jim pomůže se v malebném území České Kanady skvěle orientovat,“ řekl Zimola.

Hejtman, sám velký příznivec jízdy na kole, zároveň pogratuloval Goetzovi i celému Mapcentru k vydání již pátého dílu cyklomap vedoucích podél česko-německo-rakouské hranice. „Věřím, že díky tomu se ještě zvýší zájem cyklistů o jižní Čechy, což samozřejmě pomáhá rozvoji cestovního ruchu,“ dodal.

Mapa, coby soubor map vedoucích podél hranic, navíc nese logo Evropského regionu Dunaj – Vltava (ERDV), neboť díky nim lze projet příhraničím Bavorska, Rakouska, Plzeňského kraje, Jihočeského kraje a Vysočiny. Tedy regiony, které jsou součástí uvedeného euroregionu. Jižní Morava je pak jakýmsi bonusem.

„Zúčastnit se křtu nové cyklomapy jsem panu hejtmanovi nabídl proto, že patří mezi zakladatele ERDV a zároveň protože podporuje cyklistiku jako takovou,“ vysvětlil Goetz.

Jak Goetz dále uvedl, cyklomapa vychází nákladem tři tisíce kusů a k dostání bude v turistických infocentrech a knihkupectvích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.