Hejtmanka Jermanová: Kraj připravuje stavbu Severní části obchvatu v Jílovém u Prahy

11.10.2018 11:17

Středočeští radní chtějí urychlit stavbu velmi potřebné Severní části obchvatu v Jílovém u Prahy. Jde o další z dopravních staveb, které úzce souvisejí s vybudováním napojení na dálnici D3.

Hejtmanka Jermanová: Kraj připravuje stavbu Severní části obchvatu v Jílovém u Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Konkrétně se jedná o stavbu přeložky silnice II/105 Radlík – Šenflukova ulice. „Zastupitelům kraje jsme dnešním rozhodnutím navrhli schválit výkup pozemků ve vlastnictví společnosti Albert a zároveň bezúplatně převést pozemky města Jílové u Prahy tak, aby bylo možné s touto veřejně prospěšnou stavbou začít už v příštím roce,“ informovala po jednání hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Samotný výkup pozemků od společnosti Albert s.r.o. by měl stát Středočeský kraj přibližně 1,4 milionu korun a cena je koncipována jako osminásobek částky stanovené znaleckým posudkem. „Finanční prostředky na výkupy pozemků jsou plně hrazeny z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury,“ upřesnila hejtmanka.

Středočeský kraj hodlá realizovat první etapu stavby obchvatu, okružní křižovatky, už v příštím roce. Zbylá trasa, jíž se výkupy pozemků přímo týkají, tj. přeložka silnice II/105, by se měla začít stavět podle pracovníků Krajské správy a údržby silnic SK v roce 2020-2021.

„Předpokládané náklady na stavbu Severní části obchvatu se pohybují ve výši 168 milionů korun a budou plně hrazeny z účelové dotace Státního fondu dopravní infrastruktury,“ závěrem doplnila hejtmanka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…