Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Staň se pěstounem

22.11.2018 5:29

Komentář na facebookovém profilu k podpoře pěstounství.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Staň se pěstounem
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

V Karlovarském kraji žijí více jak dvě stovky dětí, které nemohou vyrůstat ve vlastní rodině. Tyto děti jsou často umístěny v ústavních zařízeních už od svého narození a neznají věci, jež jsou pro nás naprosto běžné. Tyto děti třeba nikdy nezažily oběd s maminkou a tatínkem, nezašly na společný nákup nebo nejely na prázdniny k babičce a dědečkovi. Ačkoliv se dětské domovy snaží o děti postarat nejlépe, jak umí, děti potřebují hlavně zažít, co je to rodina. Pakliže vám není jejich osud lhostejný, staňte se pěstounem. Láska a pocit jistoty jsou pro děti naprosto nenahraditelné, protože jen tak se dokáží vyrovnat s povinnostmi i starostmi, které je v dospělosti čekají. Každoročně se nám podaří najít náhradní rodiče pro deset až patnáct dětí, a to i díky rozsáhlé kampani, kterou náš Karlovarský kraj vede. Stále ještě ale potřebujeme sehnat pěstounské rodiny pro zhruba sto třicet dětí z našeho regionu. Pěstounská péče je finančně podporovaná státem a lze na ní čerpat nejrůznější příspěvky. Hlavní odměnou náhradním rodičům však může být pocit, že v pravou chvíli uměli dát dítěti, jemuž chybělo zázemí, to nejdůležitější – teplo domova a otevřenou náruč.

Bližší informace o pěstounské péči najdete na webových stránkách www.pestounskapecevkk.cz. Využít můžete i konzultace s pracovnicemi Krajského úřadu Karlovarského kraje – Mgr. Jarmilou Pavláskovou Petřekovou, tel.: 354 222 592, a Mgr. Miluší Merklovou, tel.: 354 222 497. Obě dvě jsou připraveny zodpovědět veškeré dotazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi