Hejtmanka Stráská: Musíme poděkovat zdravotníkům, hotovým i těm studujícím

01.09.2020 18:21

Hejtmanka Stráská zahájila školní rok na budějovické zdravotnické škole. Poděkovala zdravotníkům i studentům za nasazení při pandemii koronaviru.

Hejtmanka Stráská: Musíme poděkovat zdravotníkům, hotovým i těm studujícím
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Děkujeme zdravotníkům. Těm hotovým i těm studujícím za to, že v době koronavirové pandemie stáli v první linii. A jsou v ní připraveni stát i nadále. Hejtmanka Ivana Stráská to řekla během zahájení školního roku 2020 až 2021 na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Českých Budějovicích v úterý 1. září.

Uvedené poděkování bylo důvodem, proč hejtmanka zavítala právě sem. Spolu s ředitelem školy Karlem Štixem ji doprovázel například předseda představenstva českobudějovické nemocnice Michal Šnorek či náměstkyně pro ošetřovatelskou péči z českobudějovické nemocnice Monika Kyselová.

„Musíme poděkovat zdravotníkům, těm hotovým i těm studujícím za to, že v době koronavirové pandemie stáli v první linii. A jsou v ní připraveni stát i nadále. Zároveň bych ráda vyzdvihla, jak se tato škola zachovala ve chvíli, kdy jsme potřebovali týmy do našich domovů pro seniory pro případ, kdyby musel personál do karantény, nebo nastaly jiné problémy. A byli to oni, kteří nám nabídli pomoc. To se často nevidí. Proto jsem se rozhodla, že tentokrát nepůjdu, jako tradičně, navštívit prvňáky na některou ze základních škol, ale právě sem,“ vysvětlila Stráská a popřála všem studentům, aby ve svém budoucím povolání našli smysl i cíl svého života a byli v něm spokojení. „Myslím, že všichni, kdo se pro toto povolání rozhodli a chtějí se mu věnovat, dobře vědí, že je náročné psychicky, fyzicky i morálně,“ dodala hejtmanka.

Na jihu Čech má nastoupit do základních a středních škol 83 910 žáků a středoškoláků

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Šnorek pak připomněl, že českobudějovická nemocnice se střední zdravotnickou školou spolupracuje dlouhodobě a že to není jeho první návštěva. „Proto jsem toto pozvání přivítal, abych mohl studenty pozdravit, popřát jim vše nejlepší do nového školního roku a informovat je o novinkách a možnostech zaměstnávání v našich nemocnicích,“ dodal Šnorek. Zároveň řekl, že absolventi zdravotnických škol se většinou, na rozdíl od některých jiných, nemusejí bát, že budou obtížně shánět práci.

Podle Štixe usedlo do lavic střední zdravotnické školy v 32 třídách 770 studentů, což u něj vzbuzuje určité obavy. „Ano, ta obava, že s příchodem studentů ze všech okresů, se sem zavleče koronavirová nákaza, tu samozřejmě je. My si to samozřejmě nepřejeme, ale uvidíme, jak se situace bude vyvíjet,“ konstatoval Štix s tím, že studentům samozřejmě přeje mnoho úspěchů.

Celkem má na začátku školního roku 2020 až 2021 na jihu Čech nastoupit do základních a středních škol 83 910 žáků a středoškoláků. Z toho je zhruba šest tisíc žáků, kteří usednou do lavic na základních školách poprvé. „Zatím je to předběžný odhad. Přesnou statistiku, kolik žáků a středoškoláků na jednotlivé školy nastoupilo, bychom měli mít k dispozici v polovině října,“ uzavřela Stráská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).