Hejtmanka Stráská: Prioritou je, aby zdravotníci dostali ochranné prostředky co nejdříve

26.03.2020 9:41

Momentálně je to nejdůležitější místo v Jihočeském kraji. Zde totiž shromažďujeme všechny ochranné prostředky, které do našeho regionu přicházejí. Hejtmanka Ivana Stráská to uvedla při návštěvě centrálního skladu těchto pomůcek, který se nachází v objektu zdravotnické záchranné služby na letišti v Plané u Českých Budějovic.

Hejtmanka Stráská: Prioritou je, aby zdravotníci dostali ochranné prostředky co nejdříve
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

„Jde o ochranné prostředky, které Česká republika přiváží z Číny, i ty, které vyrábějí české firmy. Následně se tyto pomůcky přerozdělují dle pevně stanoveného klíče, kdy máme spočítáno, co který poskytovatel zdravotní péče má dostat,“ sdělila Stráská s tím, že dosavadní přerozdělení desetitisíců kusů roušek a respirátorů bylo na počátku docela logisticky náročné. „Jsem ale velice ráda, že tento systém, jak vidím, už spolehlivě funguje,“ dodala hejtmanka.

Stráská zároveň poděkovala pracovníkům Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), krajského úřadu i dalším, kteří se na této nelehké práci podílejí. „Momentálně jde všechno stranou, prioritou je, aby zdravotníci dostali ochranné prostředky co nejdříve,“ zdůraznila hejtmanka.

S rozvozem pomáhají hasiči

Anketa

Měl by se seškrtat rozpočet ministerstva obrany?

92%
8%
hlasovalo: 14832 lidí

Ze skladu v Plané rozvážejí ochranné prostředky zdravotníkům v jednotlivých okresech hasiči. Ti, kteří ordinují na Českobudějovicku, si je jezdí sami vyzvedávat do druhé budovy krajského úřadu v ulici Boženy Němcové. Velkým poskytovatelům zdravotnických služeb, jako jsou například nemocnice, se vydávají tyto pomůcky přímo v Plané.

Ředitel JCCR Jaromír Polášek pak řekl, že se zapojením do této práce vůbec neváhali. „Je to potřeba a nyní si musíme opravdu všichni co nejvíce vycházet vstříc. A i naši zaměstnanci rádi přiloží ruku k dílu, aby se dařilo distribuci těchto pomůcek co nejvíce urychlit,“ uzavřel Polášek.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.