Heller (KDU-ČSL): Pokud město letiště prodá, ztratí jakoukoli možnost ovlivňovat směřování

19.09.2019 20:57

Šimon Heller novým předsedou finančního výboru zastupitelstva Českých Budějovic.

Heller (KDU-ČSL): Pokud město letiště prodá, ztratí jakoukoli možnost ovlivňovat směřování
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Na zasedání zastupitelstva krajského města Českých Budějovic v pondělí 16. září složil slib zastupitele krajský tajemník jihočeské KDU-ČSL Šimon Heller. V zastupitelstvu tak nahradil Jaromíra Talíře, který v létě rezignoval na svůj mandát. Šimon Heller pak nahradil Jaromíra Talíře i na postu předsedy finančního výboru zastupitelstva města České Budějovice, když ve volbě porazil komunistu Petra Braného.

Důležitým bodem jednání českobudějovického zastupitelstva byla možnost odprodeje padesátiprocentního majetkového podílu města v akciové společnosti Letiště České Budějovice Jihočeskému kraji, který vlastní druhou polovinu. „Jsem v tom hodně obezřetný. V současné době letiště nemá ředitele, neví, kdo tam bude létat, ale ví, že každý rok na investice a provoz spolkne několik desítek milionů z rozpočtu města. Pokud město letiště prodá, ztratí jakoukoli možnost ovlivňovat směřování, tzn. kdo tam bude létat, jestli letecká škola či větší letadla. Nebo třeba kdo bude strategický partner, jestli někdo Ruska nebo Číny, tak jak to chtěl Jiří Zimola a nebo někdo jiný. Proto jsem k prodeji obezřetný a debatu bych vzhledem k rostoucí letecké dopravě ve světě raději vedl ve směru jak dostat letiště do černých čísel a jak zajistit pravidelné linky,“ podotýká Šimon Heller. Doplňuje, že podpořil výzvu, aby věc byla projednána krajským zastupitelstvem a aby město řešilo investiční i neinvestiční příspěvek pro Letiště.

Z dalších důležitých bodů Šimon Heller podpořil dotaci města pro hospic v Prachaticích, záměr vypsání veřejných zakázek ve věci „Architektonické a projekční řešení kulturního domu Slavie“ či dotaci na nákup motorové stříkačky pro dobrovolné hasiče z Kaliště. Podpořil i memorandum o spolupráci ve věci Vltavské cyklostezky. „Cílem je, abychom od pramenů Vltavy měli jednolitou cyklostezku až na hranici našeho kraje. V ideálním případě s napojením na Prahu a z druhé strany na dunajskou cyklostezku,“ poukazuje Šimon Heller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.