Hladík (KDU-ČSL): Od ledna mohou senioři a handicapovaní v Písku využívat Taxík Maxík

19.12.2018 10:13

Od nového roku je pro seniory a zdravotně handicapované obyvatele Písku, držitele průkazu ZTP a ZTP/P, připravena nová speciální přepravní služba.

Hladík (KDU-ČSL): Od ledna mohou senioři a handicapovaní v Písku využívat Taxík Maxík
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

Za poplatek 30 korun si budou moci objednat Taxík Maxík. „Cílem projektu je zvýšit komfort dopravy pro hůře pohyblivé osoby starší 70 let a lidi s postižením, kteří byli dosud při vyřizování běžných pochůzek po městě obvykle odkázání na pomoc druhých. Tím se zbytečně omezovala jejich soběstačnost a prohlubovala izolace. Jsme rádi, že tuto službu budeme moci našim seniorům nyní nabídnout,“ říká místostarosta Petr Hladík, v jehož gesci jsou sociální záležitosti.

„Těší mě, že městské středisko sociálních služeb je součástí tohoto projektu. Líbí se mi na něm, že podpoří aktivizaci a socializaci seniorů či pohybově handicapovaných lidí. Jsem velice vděčná za to, že se takové věci daří v našem městě realizovat,“ dodává ředitelka střediska Marcela Průšová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.