Hlubuček (STAN): Chceme, aby pražská zoo do příštího roku vstupovala v co nejlepší kondici

03.11.2020 21:21

Ztráty Zoo Praha, vzniklé v souvislosti s epidemií COVID-19, se vyšplhaly na mnoho desítek milionů korun. Jen za jarní období činí podle zoo střízlivý odhad 45 milionů korun a právě touto sumou se včera Rada hlavního města Prahy rozhodla tuto městskou organizaci podpořit.

Hlubuček (STAN): Chceme, aby pražská zoo do příštího roku vstupovala v co nejlepší kondici
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

„Není sporu o tom, že hlavní město, a tím i Zoo Praha, budou v následujících měsících čekat úsporná opatření. Chceme proto, aby pražská zoo do příštího roku vstupovala v co nejlepší kondici a bez vnitřního zadlužení,“ uvádí náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček, který návrh na navýšení neinvestičního příspěvku ve výši 45 milionů korun radním v pondělí předložil.

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Branami Zoo Praha v uplynulých letech prošlo ročně mezi 1,4 až 1,5 milionu návštěvníků. Letos jich ale bylo doposud 836 165. Pražská zoo je navíc aktuálně znovu na dlouhé týdny zavřená, je tedy vysoce pravděpodobné, že se aktuální číslo již významně nezvýší.

„Ztrácíme ovšem nejen na vstupném, ale i na příjmech z pronájmu restaurací, z prodeje suvenýrů nebo z parkovného. Částka, kterou se nás zřizovatel nyní rozhodl podpořit, je pro nás velmi důležitá nejen svou výší, ale neméně i tím, že znovu potvrdil, jakou v něm máme oporu,“ říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Pražskou zoologickou zahradu podporují rovněž její příznivci z řad veřejnosti, a to adopcemi či sponzoringem zvířat. Jen v rámci jarního uzavření tyto způsoby podpory vynesly zoo 2 317 488 korun a na podzim 1 137 267 korun.

„Děkuji vedení hlavního města i všem jednotlivým dárcům za jejich pomoc. Je skvělý pocit vědět, že se na vás můžeme spolehnout,“ uzavírá ředitel Miroslav Bobek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice