Hlubuček (STAN): Hlavní město nedostatečně využívá potenciál městských částí

18.05.2018 12:30

Ing. Petr Hlubuček (starosta Lysolají; STAN) byl v pondělí 14. 5. 2018 na členské schůzi Svazu městských částí hl. m. Prahy znovu zvolen do funkce předsedy svazu. Svůj hlas mu dali všichni přítomní starostové městských částí (hlasování se zdržel pouze on sám).

Hlubuček (STAN): Hlavní město nedostatečně využívá potenciál městských částí
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

Svaz městských částí hlavního města Prahy byl založen 9. května 2012 šesti městskými částmi, v současné době má svaz 34 členů a jsou v něm zastoupeny téměř všechny tzv. malé městské části. Předmětem činnosti svazu je spolupracovat s hlavním městem Prahou, zejména na zajištění vyšší informovanosti městských částí a vzájemném předávání zkušeností a informací v oblastech veřejného života, veřejné správy a správy MČ, předkládat orgánům veřejné moci návrhy zohledňující požadavky MČ a prostřednictvím svazu hájit a prosazovat zájmy městských částí.

Podle staronového předsedy svazu Ing. Petra Hlubučka hlavní město nedostatečně využívá potenciál městských částí, i když právě jejich starostové jsou těmi, kteří nejvíce vědí, co konkrétní městskou část trápí. Proto je spolupráce městských částí zcela zásadní. Petr Hlubuček by rád ve své funkci nadále podporoval cíle existence Svazu městských částí hl. m. Prahy, zejména spolupráci v občanskoprávních vztazích, ochranu společných zájmů městských částí a posílení jejich významu v procesu rozhodování, společný postup při řešení problémů, připomínkování legislativních úprav, ale také například finanční nezávislost městských částí, protože problémy je třeba řešit především na té úrovni, kde vznikají, nikoli shora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.