Hlubuček (STAN): Speciální vozy dorazí do pár minut kamkoli na území Prahy

19.07.2019 8:37

Policie České republiky čerpá finance pro svůj chod především z Ministerstva vnitra ČR, pražský magistrát se však rozhodl darovat Krajskému ředitelství policie hl. m. Prahy dva speciálně upravené velitelské vozy značky Škoda Kodiaq v celkové hodnotě 4 miliony korun. Stalo se tak na základě žádosti Policie ČR.

Hlubuček (STAN): Speciální vozy dorazí do pár minut kamkoli na území Prahy
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

„Tyto speciálně vybavené vozy jsou schopny do pár minut dorazit k události kdekoliv na území Prahy. Posádky těchto vozů bývají často úplně první, kdo na místo události dorazí, mají proto v těchto vozech i patřičnou speciální výbavu. Často také poskytují první pomoc, protože jsou situace, kdy jde o každou minutu,“ říká náměstek primátora Petr Hlubuček.

Současné velitelské vozy pražské policie Škoda Octavia jsou již staršího typu a nemají zcela ideálně upravený nákladový prostor pro nasazení v terénu s ohledem na moderní požadavky.

„Pořízením nových vozidel určených pro velitele policie bude významně podpořena akceschopnost dojezdů na místo mimořádných událostí,“ uvádí ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy Tomáš Lerch.

K slavnostnímu podepsání darovací smlouvy mezi Magistrátem hl. m. Prahy a Policií ČR došlo ve čtvrtek ve Staroměstské radnici v Praze. „Je v zájmu Prahy, aby jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému měly veškerou výbavu potřebnou pro svou činnost. Jsem rád, že jsme mohli krajskému ředitelství v Praze tato dvě auta poskytnout a obyvatelé metropole se mohou cítit zase o něco bezpečněji,“ dodává náměstek Hlubuček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…