Hlubuček (STAN): Stromovka získala nový parter před Šlechtovou restaurací

11.07.2020 19:11

V návaznosti na celkovou rekonstrukci bývalého rybníka ve Stromovce se uskutečnila také oprava prostoru před Šlechtovou restaurací, tzv. parteru s květinovými záhony.

Hlubuček (STAN): Stromovka získala nový parter před Šlechtovou restaurací
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

Zahrnuje obnovu záhonů a intenzivně udržovaného trávníku, stavbu nového automatického závlahového systému, rekonstrukci zpevněných mlatových a asfaltových ploch a nové odvodnění. Na parteru přibyl nový mobiliář a veřejné osvětlení.

„Oválný květinový záhon před průčelím Šlechtovy restaurace je navržen dle historické podoby záhonu z období první republiky. Jedná se o záhon kobercového typu s výsadbou letniček do podoby ornamentu, vycházejícího z historické předlohy. Květinové záhony západně od bývalého alpina jsou navrženy dle soudobých trendů. Jedná se o smíšené výsadby letniček,“ říká náměstek primátora a radní pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček.

Celkem bylo do květinových záhonů na parteru vysázeno 13 506 ks letniček a 30 ks růží na kmínku. Letos na podzim pak letničky nahradí výsadba 8 664 ks cibulovin a 11 633 ks dvouletek. Investorem a zadavatelem projektové dokumentace je Odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy, celá investice je ve výši 25,1 milionů korun.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…