Hnutí ANO rozvířilo poklidnou hladinu libereckého bazénu

27.08.2018 18:45

Hnutí ANO v Liberci představilo minulý týden volební program a kompletní kandidátku pro nadcházející komunální volby. Přivítalo také premiéra Andreje Babiše v doprovodu Milana Hniličky, vládního zmocněnce pro sport.

Hnutí ANO rozvířilo poklidnou hladinu libereckého bazénu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Jedním z důvodů návštěvy byla prohlídka libereckých sportovišť, která jsou v havarijním stavu. Cílem je začít hledat reálná řešení jak je pro Liberečany udržet v provozu nebo navrhnout jiný postup, ale vždy takový, aby to město ufinancovalo. Město Liberec i přes navyšování ročního rozpočtu nemá prostředky, jak některá klíčová sportoviště opravit, proto například u plaveckého bazénu pracujeme hned na několika řešeních.

Zuzana Wudyová, předsedkyně místní organizace Hnutí ANO uvádí: „Bazén je svým umístěním v centru města na Tržním náměstí dostupný široké veřejnosti. Zub času však vykonal své a v současné době je nutné řešení tohoto pro město finančně náročného problému, i když to běžný návštěvník ani nepostřehne, že je technické zázemí na pokraji životnosti.“

Hlavním tématem není špatný stav bazénu, to je známé, ale finance. Proto se hledají finanční možnosti, jak bazén v Liberci zachovat či vybudovat nový, i pro další generace. Hnutí ANO navrhuje dvě možná řešení. Prvním řešením je modernizace stávajícího plaveckého bazénu. Přineslo by to jeho uzavření min. na dobu 2 let. Druhým řešením je výstavba nového bazénu. Podobu jeho výstavby by současný plavecký bazén mohl fungovat dál.

„Nyní budeme prověřovat rozpočet na rekonstrukci stávajícího bazénu, který má současné vedení radnice zatím spočtené na 650 mil. K porovnání obou řešení zpracujeme také návrh stavby nového bazénu ve sportovním areálu u hokejové arény jako komplex stejného rozsahu i služeb jako je stávající bazén na Tržním,“ říká trojka kandidátky Renata Balašová.

Při návštěvě bazénu se k situaci vyjadřoval ve stejném duchu i předseda vlády ČR A. Babiš, a hledat tu nejvhodnější variantu tohoto objektu doporučil. Zdůraznil však důležitější celorepubliková témata, která trápí všechna větší města, tedy dopravní průjezdnost, parkování, byty apod. Proto musí být před konečným rozhodnutím o budoucím osudu bazénu známy nejen investiční, ale i provozní náklady, urbanistické hledisko a zejména pohled libereckých občanů.

K tomu dodává a zároveň vyzývá lídr kandidátky Jiří Němeček „Je potřeba myslet i na další potřeby občanů, jako je bydlení pro mladé rodiny, řešení dopravní infrastruktury, vzdělávání dětí apod.. Budeme rádi, pokud od vás, občanů Liberce, uslyšíme vaše názory. Protože město Liberec je vaše město. Pojďte ho s námi utvářet.“

První ze série veřejných debat s občany plánuje Hnutí ANO na začátek září a to na téma sport, za účasti pana Milana Hniličky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii