Hnutí Starostové a nezávislí představilo některé lídry kandidátek do komunálních voleb

16.04.2014 17:20

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) představilo některé lídry kandidátek do komunálních voleb. Jedná se o osobnosti s rozsáhlými zkušenostmi z komunální politiky, často stávající primátory, starosty či zastupitele.

Hnutí Starostové a nezávislí představilo některé lídry kandidátek do komunálních voleb
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Ti v současné době sestavují kandidátky STAN či připravují kandidaturu s názorově spřízněnými politickými subjekty, převážně lokálně ukotvenými hnutími.

Cílem STAN je v podzimních komunálních volbách zvýšit počet zastupitelů zvolených za STAN, kterých je v současné době zhruba 2700. Předseda hnutí Martin Půta však zdůraznil, že měřítkem úspěchu nejsou jen počty zastupitelů. „Jde nám především o to, jací lidé to budou,“ řekl s poukazem na předchozí zkušenosti lídrů STAN a na takzvané Hodnotové patero, které schválil březnový celostátní sněm STAN.

Mezi dnes představenými lídry pro komunální volby je například primátor Zlína Miroslav Adámek či primátor Českých Budějovic Juraj Thoma, v Karlových Varech povede kandidátku krajský zastupitel Petr Kulhánek, v Kolíně stávající starosta Vít Rakušan. V Praze chce STAN uspět nejen v menších městských částech, v nichž má v současnosti 9 starostů, ale i v tradičních velkých obvodech, jako jsou Praha 1 nebo Praha 6. Kandidovat chtějí pražští Starostové a nezávislí také ve volbách do magistrátu Hl. m. Prahy. „Jsou věci, které na úrovni městských částí nelze dostatečně ovlivnit,“ vysvětluje důvody předsedkyně pražské krajské organizace STAN Jana Plamínková. „Mezi ně patří i podíl městských částí na příjmech se sdílených daní, který v současnosti činí 8 procent. Zbývajících 92 procent si ponechává magistrát. Jestliže Starostové a nezávislí uspěli s novelou RUD, je nyní potřeba podobný princip, tedy spravedlivější dělení sdílených daní, přenést i do Prahy.“

Další kandidáti STAN do komunálních voleb se budou průběžně objevovat na www.chcikandidovat.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…