Holásek: Neměli bychom dělat věci pouze ekonomicky výhodné

10.07.2016 13:20

Jan Holásek bude kandidovat ve volbách do Senátu Parlamentu České republiky

Holásek: Neměli bychom dělat věci pouze ekonomicky výhodné
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

S mottem „Dělat věci (s)právně“ bude ve volbách do  Senátu Parlamentu České republiky 2016 pro volební obvod číslo 16 Beroun kandidovat právník Mgr. Jan Holásek, LL.M. Kandiduje jako nezávislý kandidát bez politické příslušnosti s podporou politického hnutí Nezávislí a politických stran KDU-ČSL a Strany Zelených. Finalizuje také jednání o podpoře České Pirátské strany.

Spoluzakladatel a bývalý partner jedné z největších právních kanceláří v České republice se aktuálně věnuje rozmanitým činnostem v oblasti právního poradenství, životního prostředí, stavebnictví, nemovitostí a filantropie.

„Neměli bychom dělat věci pouze ekonomicky výhodné, ale i takové, které jsou rovněž veřejně přínosné  a v souladu s etikou,“ vysvětluje svou vizi Jan Holásek. „Proto jsem se rozhodl kandidovat do Senátu, který vnímám jako pojistku právního státu a demokracie, přitom právníků je v Senátu jenom několik. Své zkušenosti a znalosti chci v Senátu využít k hlídání pravidel hry, abychom si uchovali svou svobodu a měli rovný přístup ke spravedlnosti,“ vysvětluje svou motivaci Jan Holásek.

Jan Holásek bydlí v Dobřichovicích na Berounsku, má osobní vztah k okolní přírodě a řece Berounce. V rámci svého působení v právní oblasti rozvíjí bezplatnou právní poradnu pro občany a obce.

Jednou z hlavních rolí Senátu Parlamentu ČR je zapojení do zákonodárného procesu jako druhá komora Parlamentu. Aktuálně jsou v něm prostřednictvím zvolených zástupců nejčastěji zastoupeny technické profese, učitelé, lékaři či ekonomové, ale jen pouhých šest procent senátorů má právní vzdělání. Jako právník s dlouholetou  právní praxí jak na české tak na mezinárodní úrovni může Jan Holásek velmi přispět do legislativního procesu a dalších ústavněprávních rolí, které Senátu v ústavním systému a veřejném prostoru České republiky náleží.

Mgr. Jan Holásek, LL.M.

Narodil se 16. listopadu 1972, studoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, University of Wales ve Velké Británii a New York University School of Law v USA. Po více než 15 let působí jako právník – v letech 1997 až 2001 působil jako advokátní koncipient, advokát a společník v advokátní kanceláři Kocián Šolc Balaštík, v letech 2001 – 2014 jako spoluzakladatel, advokát a společník advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners; s advokátní kanceláří spolupracuje i v současnosti. Od roku 2015 se věnuje zejména právnímu poradenství a aktivitám v oblasti životního prostředí, nových technologií, nemovitostí, výstavby volnočasových a zábavních rodinných center a filantropie. Mezinárodní právní publikace dlouhodobě doporučují Jana Holáska jako předního a doporučovaného právního odborníka v oblasti nemovitostí a stavebnictví. Je členem Kontrolního výboru zastupitelstva města Dobřichovice, Kontrolní rady České advokátní komory, České, Slovenské a Mezinárodní advokátní komory, Asociace pro rozvoj trhu s nemovitostmi a Řídícího výboru Sdružení pro rozvoj zahraničních investic (AFI). V posledních letech se v podstatném rozsahu věnuje filantropii, je dárcem, podporovatelem a členem investiční komise Nadace VIA, podporovatelem festivalů architektury a urbanismu Architecture Week a Hravý Architekt, dárce a podporovatel dětského divadelního spolku Kukadýlko, Dobřichovice a občanského sdružení Náruč o.p.s., Řevnice,  a konečně spoluorganizátorem festivalu pouličních soch Sculpture Line. Hovoří výborně anglicky se zaměřením na obecné právo, mezinárodní právo a mezinárodní vztahy. Má syna Jana (11 let). Mezi jeho koníčky patří architektura, vodáctví, lyžování a cestování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…