Holodňák: Žatečtí Piráti představují program, kandidáty a web pro komunální volby

13.08.2014 20:58

Místní sdružení České pirátské strany Žatec na svém novém volebním webu www.zatecvolipiraty.cz představuje volební program a kandidáty pro komunální volby v Žatci. Piráti již brzy přepadnou žateckou radnici.

Holodňák: Žatečtí Piráti představují program, kandidáty a web pro komunální volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Žatečtí Piráti na nově spuštěném webu www.zatecvolipiraty.cz, který byl spuštěn v pondělí 11. 8. 2014, představují kandidátku pro komunální volby a volební program. Přední místa na kandidátce Pirátů obsadil Michal Schmidt, Radek Holodňák, Vít Konečný, Jan Kranda, Tomáš Weidisch a Adéla Shánělová. Podrobné informace lze už nyní nalézt na přehledném volebním webu www.zatecvolipiraty.cz.

 Programové ohnisko Pirátského programu pro komunální volby tvoří třináct bodů. Piráti tak budou prosazovat transparentní chod a financování radnice, usnadnění přístupu k informacím, demokratické školství, moderní technologie a svobodný software do veřejných institucí. Programu také neuniká otázka občanské participace na radničním rozhodování, podpora referend a spolkové činnosti či digitalizace archivů městských muzeí a galerií. Piráti také chtějí pokračovat v organizování a aktivní podpoře kulturních a společenských událostí ve městě a v oživení nevyužitých prostor.
Pirátská strana se také jasně vyhradila proti spolupráci či podpoře koalice ČSSD, ODS a KSČM, tedy hrozby, kterou místní Piráti nazývají „Chobotnicí“. Jeden z volebních sloganů Pirátů tak bude znít „Porazíme Chobotnici.“ Kompletní program naleznete na www.zatecvolipiraty.cz.

 „Naší kandidátku tvoří lidé všech možných profesí a zaměření. Za Piráty kandidují také žatečtí studenti, kteří se rozhodli angažovat se ve veřejném životě v už tak brzkém věku; to je myslím velká naděje pro budoucnost,“ říká lídr Pirátské kandidátky, sedmatřicetiletý Michal Schmidt, který již dlouhá léta působí v radničním výboru pro prevenci kriminality. „Mezi jedenadvaceti hrdinnými Piráty, straníky i nestraníky, na palubě, kteří do Žatce připluli, aby porazili Chobotnici a nastolili vládu transparence, svobody a občanské participace, jsou tak dělníci, technici, studenti, učitelé i výpravčí,“ doplňuje Schmidt. „Na kandidátce voliči však nenajdou žádné „šedé eminence“ žateckého byznysu, žádná účelově dosazená jména ani žádné loutky, za jejichž nitky by tahal kdosi z povzdálí. Proto jsem na Pirátskou kandidátku pyšný a považuji za čest ji vést do letošních komunálních voleb,“ uzavírá lídr kandidátky žateckých Pirátů do zastupitelstva.

 Všechny důležité informace o Pirátské kandidátce naleznete na novém volební webu www.zatecvolipiraty.cz. Piráti na něm také vyzývají veřejnost a příznivce k podpoře a aktivnímu zapojení se do kampaně. Kromě politického zápasu slibují také zábavu a nové zážitky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Holodňák - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…