Hradečná (Piráti): Nyní je čas převzít odpovědnost a posunout město do 21. století

16.01.2022 9:21 | Tisková zpráva

Karlovarští Piráti zvolili čelo kandidátky do komunálních voleb.

Hradečná (Piráti): Nyní je čas převzít odpovědnost a posunout město do 21. století
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Členská základna Pirátů v Karlových Varech zvolila čelo kandidátky do letošních komunálních voleb. Kandidátku na primátorku Barboru Hradečnou doplnil ekonom Bohdan Vaněk, krajský radní Jindřich Čermák, sociální pracovník Lukáš Vojtěch Vodenka a osmnáctiletý člen komise pro přeshraniční spolupráci Karel Špecián.

“Již čtvrtým rokem zastáváme v městském zastupitelstvu roli konstruktivní opozice. Přicházíme s vlastními návrhy rozvoje města, pravidelně informujeme občany o tom co se chystá a plánuje, o naší práci. Nyní je čas převzít odpovědnost a posunout město do 21. století. Karlovy Vary jako lázeňské a kulturní centrum Evropy, to je oč budeme v letošních volbách usilovat. Jsme na to připraveni a já vím, že o svůj tým odborníků se mohu kdykoliv opřít,” uvedla kandidátka na primátorku Barbora Hradečná.

Primární volba čela kandidátky probíhala již od začátku prosince, kdy se po rozhodlo o 2. a 3. místě kandidátky, které obsadil ekonom Bohdan Vaněk a krajský radní Jindřich Čermák.

"Město má nespočet problémů, tím nejaktuálnějším je bezesporu nový rozpočet, kde je jedna chyba za druhou. Chceme-li začít s udržitelným rozvojem města, nepůjde to s prázdnou pokladnou. To je oblast, kterou jsem na městě připraven vyřešit," uvedl Bohdan Vaněk.

Jindřich Čermák, který ve volbách v roce 2018 zastával pozici lídra, objasnil, proč tuto pozici znovu neobhajoval: “Je potřeba, aby se lídr věnoval kampani na 100 %, což bych při řízení krajského školství nedokázal. Rád pomohu svými znalostmi a zkušenostmi svým kolegyním a kolegům na kandidátce. Věřím, že máme co nabídnout, abychom mohli opět vrátit město občanům.”

V dovolbě čela uspěl také sociální pracovník a sociální antropolog Lukáš Vojtěch Vodenka společně se studentem a členem krajské komise pro přeshraniční spolupráci Karlem Špeciánem.

"Oblast sociálních věcí bývá často marginalizována a bývá na ni kladen velmi malý důraz. Mám však za to, že právě tato oblast je jedna z těch, na které by se mělo stavět. Sociální služby jsou dlouhodobě podfinancované. Přitom slouží k pomoci těm nejzranitelnějším. Nesmíme zapomínat na podporu těch, kteří osobám s handicapem, a to nejen tím fyzickým, pomáhají, ať už jde o rodinu, nebo sociální pracovníky," uvedl Lukáš Vojtěch Vodenka.

"Mladí lidé často o politiku a události na městě nejeví žádný zájem, není pak žádným překvapením, že jejich problémy nikdo neřeší. To je však obrovská chyba," říká Karel Špecián a dodává, "Hodlám být hlasem mladých lidí. Jsem připraven hájit jejich zájmy, řešit jejich problémy, ale také otevřít jim město a tuto problematiku přiblížit."

Výsledné pořadí kandidátky

  1. Barbora Hradečná - 36 let, specialistka na Public relations, zastupitelka Karlových Varů
  2. Bohdan Vaněk - 48 let, projektový manažer, člen Finančního výboru v Karlových Varech a Karlovarském kraji
  3. Jindřich Čermák - 39 let,  radní Karlovarského kraje pro školství a zastupitel Karlových Varů, politický analytik
  4. Lukáš Vojtěch Vodenka - 30 let, sociální pracovník a sociální antropolog
  5. Karel Špecián - 18 let, student, člen krajské Komise pro přeshraniční spolupráci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…