Hujová (TOP 09): Nechceme, aby Praha 3 byla bojištěm levicových a pravicových extremistů

19.02.2016 14:38

V budově Jeseniova č. 60, kterou užívá Autonomní sociální centrum Klinika, došlo dne 6. 2. 2016 k incidentu, kdy byla rozbita okna a do vnitřních prostor byla vhozena pyrotechnika.

Hujová (TOP 09): Nechceme, aby Praha 3 byla bojištěm levicových a pravicových extremistů
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

Rozhodně odsuzujeme jakoukoliv formu násilí. Fenomén uprchlické krize nelze řešit v rovině emocí a polarizovat společnost s vidinou získávání snadných politických bodů. Je třeba přikročit k hledání racionálního řešení, protože žijeme ve středu Evropy a řešení tohoto problému není rozhodně černobílé.

Na jedné straně v ulicích vidíme extrém vedený strachem a nenávistí, na straně druhé až naivní vstřícnost. Řešení uprchlické otázky se nesmí přenášet do ulic a ohrožovat bezpečnost našich občanů.

Objekt v Jeseniově ulici č. 60 v loňském roce nesystémově pronajal Úřad státu ve věcech majetkových soukromé osobě, která jej poskytla Autonomnímu sociálnímu centru Klinika, které nemá právní subjektivitu. S uživateli Kliniky se setkáváme většinou na zasedáních Zastupitelstva městské části Praha 3, kam přicházejí s žádostí o politickou podporu tohoto projektu, přestože deklarují svoji nezávislost na systému zastupitelské demokracie.

Apelujeme na politickou reprezentaci naší země, na ministerstvo financí a jemu podřízený Úřad státu ve věcech majetkových a žádáme, aby se urychleně eliminovaly praktiky nerespektující zákony ČR. Incident, který se nyní týká Prahy 3, se nesmí opakovat. Žádáme o pomoc, aby se občané naší městské části mohli cítit opět bezpečně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.