Jan Říčař: Vystupuji z hnutí ANO a rezignuji na všechny funkce s tím spojené

04.08.2021 15:15

Dopis předsedy pražské organizace hnutí ANO ke své rezignaci

Jan Říčař: Vystupuji z hnutí ANO a rezignuji na všechny funkce s tím spojené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Říčař

Vážení přátelé,

do politiky jsem vstupoval před téměř 9 lety hlavně proto, abych přispěl ke zlepšení místa, kde žiji. Tehdy vrcholila klientelistická politika ODS a rozkrádání městských peněz bylo tak očividné, že jsem nemohl dále jen přihlížet. Oslovilo mě tehdy nově zformované protikorupční hnutí s preferencemi pod 1%. Od té doby se mnohé změnilo, přišly úspěchy, ale také mnohá zklamání a ztráta naděje v to, že člověk v politice může něco změnit. A to je důvod, proč vám dnes píši.

Pražskou organizaci fakticky vedu téměř 6 let a vždy jsem se snažil o to, aby nás reprezentovali lidé, kteří mají stejné hodnoty a morální zásady jako já. Sám jsem nemířil k placeným pozicím proto, že pro mě byla z osobních důvodů důležitá nezávislost na politice a rozvoj mého vlastního podnikání. Asi si dokážete představit, jak časově náročná tato kombinace je a byla.

Rok před komunálními volbami ale přichází čas se rozhodnout, zda se politice věnovat naplno, nebo věnovat svůj čas něčemu jinému. Po dlouhých úvahách jsem dospěl k závěru, že v politice již nebudu pokračovat. K dnešnímu dni vystupuji z hnutí ANO a rezignuji na všechny funkce s tím spojené.

Věřím, že můj přínos společnosti je jinde a svůj čas dokáži využít efektivněji bez politického břemene. Zároveň vím, že v pražské organizaci vyrostli lidé, kteří ji dále povedou dobrým směrem. Lidé, kteří jsou nyní ve vedení nebo jsou na předních místech kandidátní listiny do poslanecké sněmovny jsou velice schopní a svou prací dokázali, že mají vše, co je pro vedení organizace třeba.

Až budete volit nového předsedu, zkuste se dívat právě na toto. Co mají lidé za sebou, jakou práci dělají uvnitř organizace a jaké mají výsledky… Jsem přesvědčený, že Robert, Mirek, Luboš, Věra, Lenka nebo Patrik jsou více než dobrými kandidáty na nového lídra pražské organizace.

Do sněmu přebírá vedení organizace 1.místopředseda Mirek Nauč, kterému jsem řádně předal veškerou agendu a bude vás informovat o dalších krocích.

S úctou k vám i vaší práci

Jan Říčař

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.