Janda (ODS): Je třeba napravit reputaci NSA, výsledky kontroly jsou skandální

27.05.2021 17:39

Poslanec a místopředseda sněmovního podvýboru pro sport Jakub Janda ostře kritizoval vážná pochybení v Národní sportovní agentuře (NSA), která odhalila nedávná kontrola. Navrhl také, jak situaci napravit, aby NSA konečně začala fungovat ve prospěch sportu.

Janda (ODS): Je třeba napravit reputaci NSA, výsledky kontroly jsou skandální
Foto: ODS
Popisek: Jakub Janda

„Publikovaná zjištění kontrolorů potvrzují, čeho jsem se obával a na co jsem dlouhodobě upozorňoval. Vedení Národní sportovní agentury nefungovalo, jak mělo, systém tak důležitého úřadu byl už od počátku špatně nastavený, nebyly zavedeny ani naprosto základní kontrolní mechanismy,“ uvedl Jakub Janda.

Připomněl také návrhy týkající se dohledu nad chodem NSA, které na sněmovní půdě předkládal při jejím vzniku. „Poslanci vládní koalice je tehdy odmítli a někteří se jim dokonce smáli. Nyní by se měli i oni zodpovídat a omluvit – jak sportovcům, tak všem daňovým poplatníkům, jejichž peníze byly v NSA ve velkém promrhávány,“ uvedl dále Jakub Janda.

Podle něj je nyní potřeba provést co nejrychleji radikální kroky, které konečně zajistí naplňování účelu NSA – tedy účinnou a transparentní podporu jak amatérského, tak profesionálního sportu. „Je třeba napravit reputaci Agentury. Obměnit personální složení včetně jejího vedení a zbavit se všech pracovníků tohoto úřadu, kteří jsou zodpovědní za zjištěná pochybení a nerozumí své práci. Prostě je potřeba ten chlívek konečně vyčistit a začít od píky znovu,“ dodal Jakub Janda.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…