Janda (ODS): Přináší pohyb na čerstvém vzduchu větší riziko?

03.12.2020 18:11

Projev na 72. schůzi Poslanecké sněmovny 3. prosince 2020 – interpelace premiéra Babiše k zákazu provozování vleků a lanovek

Janda (ODS): Přináší pohyb na čerstvém vzduchu větší riziko?
Foto: ODS
Popisek: Jakub Janda

Vážený pane premiére,

já doufám, že jste se na mě také tak těšil jako na kolegyni Kovářovou. Ale obracím se na vás v záležitosti lyžařských středisek, jejich provozovatelé, ale i návštěvníci hor, mezi něž ostatně také patříte, jsou v naprosté nejistotě. Koronavirová krize jistě není lehká situace a je potřeba často rozhodovat ze dne na den. Přesto ale musím konstatovat, že se vláda v tomto ohledu chová nezodpovědně.

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

Cestovní ruch je oblastí, která byla kvůli koronaviru zasažena obzvlášť silně, a týká se to i horské turistiky. Jaký je stav? Prakticky jedinou jistotou pro zimní střediska je zákaz provozování vleků a lanovek, který platí do 12. prosince. Co ale bude dál? Postup vlády vyvolává řadu otázek. Proč byly například z jednání vyloučeny dvě klíčové organizace, konkrétně Asociace lanové dopravy a Unie horských povolání? Proč je dál znemožněno lyžování. Vnitřní sportovní aktivity byly povoleny, přináší tak snad pohyb na čerstvém vzduchu větší riziko? To mně přece nedává smysl.

Nejde jen ale o sport. Je tu silné ekonomické hledisko. Bavíme se o sektoru, kde je v sázce 45 tisíc pracovních míst a miliardové obraty. Zmatek navíc vnáší i možný celoevropský zákaz.

Vážený pane premiére, rád bych se vás tedy zeptal, proč byly až dosud z jednání vyloučeny klíčové organizace pro provoz horských středisek? Kdy bude umožněn plný provoz lyžařských středisek? Jaké řešení vláda nabídne v případě, že česká lyžařská střediska zůstanou zavřená?

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů