Janeček (Otevřeme Česko): Záchrana střední třídy a malých podnikatelů se této zemi do budoucna vyplatí

12.10.2021 10:01

Otevřený dopis předsedům budoucích vládnoucích stran od Otevřeme Česko - Chcipl PES

Janeček (Otevřeme Česko): Záchrana střední třídy a malých podnikatelů se této zemi do budoucna vyplatí
Foto: Otevřeme Česko
Popisek: Hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu s podporou Chcípl PES

Vážená paní předsedkyně, vážený pane předsedo, nejprve bych Vám chtěl s kolegy pogratulovat k úspěchu  v Parlamentních volbách 2021.

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

Reprezentujeme živnostníky, podnikatele, ale i zaměstnance z podnikatelského prostředí, které bylo nejvíce zasažené proticovidovými opatřeními Babišovy vlády. Ve volbách jsme kandidovali pod číslem 21 a získali jsme 21.804 hlasů. Tyto volby byly spíše antibabišovské a tak chápeme, že mnoho lidí nakonec volilo tzv. menší zlo.  ODS má v některých bodech podobný program jako my, až na některé výjimky, kdy vy říkáte, že patříme na západ a my říkáme, že patříme do střední Evropy.

Rozhodli jsme se Vás oslovit, protože jsme zatím neslyšeli od žádné strany ochotu pomoci zdecimované střední třídě a hlavně o žádné pomoci postiženému podnikatelskému odvětví, které Babišova vláda obětovala na záchranu jiné skupiny obyvatel. Bohužel se nás nikdo nezastal a až po dlouhých bojích se nás zastal Nejvyšší správní soud. Chápeme, že je státní rozpočet totálně v rozvratu, ale záchrana střední třídy a malých podnikatelů se této zemi do budoucna vyplatí.

1. Žádáme Vás o vypracování programu na kompenzace pro podnikatele, kteří byli podle Nejvyššího správního soudu nelegálně uzavřeny.

2. Žádáme Vás o personální audit státních zaměstnanců (úředníků) a jejich snížení alespoň o 50%.

3. Žádáme Vás o snížení byrokracie.

4. Žádáme Vás o zastavení implementace tzv. Zeleného údělu pro Evropu, který zvýší provozní náklady firem, v pesimistických předpovědích až 3x, a na to není podnikatelský sektor a ani žádný zákazník připraven.

5. Žádáme Vás o zastavení diskriminace očkovaných a neočkovaných lidí. Stejně to nefunguje, nikdo to nedodržuje a stát to stojí obrovské finanční prostředky. My nezpochybňujeme covid 19, ale nesouhlasíme s nesmyslnými a chaotickými opatřeními. Jsme pro dobrovolné očkování  to obzvlášť, když se používá experimentální očkovací látka.

6. Žádáme o vznik mimoparlamentní vyšetřovací komise, která by prověřila tendry v době covidové. Máme mnoho materiálů, které můžeme poskytnout.

Nechceme jen žádat a úkolovat, ale chceme i nezištně pomoci. Nabízíme z našich řad právníky, zástupce jednotlivých postižených podnikatelských profesí, kteří by se mohli a hlavně chtěli zapojit do poradních orgánů či pracovních komisí vaší vlády. Chceme pomoci všem poctivým a pracovitým lidem, na které se minulý Parlament doslova vykašlal.

S pozdravem Jakub Olbert předseda a Jiří Janeček , Otevřeme Česko - Chcípl PES

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě