Jaroslav Míth: Migrační kvóty jen slouží špinavému businessu pašeráků

02.09.2018 12:54

Jeden velký problém spojený s masovou ilegální migrací do Evropy se stále silně opomíjí a málo se zmiňuje. Proč asi? Ve hře je totiž ohromný balík peněz, který drží v ruce organizovaný zločin – pašeráci lidí.

Jaroslav Míth: Migrační kvóty jen slouží špinavému businessu pašeráků
Foto: ODS
Popisek: Jaroslav Míth

Mnohé problémy spojené s masovou migrací do Evropy již byly popsány a v diskusích i médiích se omílají stále dokola. Nejčastěji mají charakter bezpečnostní, patří sem ale i vyšší nároky na sociální systémy evropských zemí i konec smíru v kontinentální společnosti a z toho plynoucí turbulence na politické scéně.

Byly popsány dokonce i problémy na straně zemí, odkud migranti přicházejí. Zpravidla jsou to totiž mladí, zdraví muži v plné síle. Staří, slabí, nemocní zůstávají. Odcházejí ti, kteří by měli pracovat na zvelebení vlastní země. A za cestu utratí své úspory.

O čem se ale skoro vůbec nemluví, je ohromný balík špinavých peněz plynoucích z převoznického businessu. „Lodní lístek“ na pašerácký člun má stát kolem 3.500 Euro (90 tisíc korun). To jsou v Africe ohromné peníze. Za to se dá na místě rozjet docela slušné podnikání. Takto ale místo užití v dané zemi skončí v kapsách pašeráků.

Jestliže se na gumový člun vejde řekněme 50 migrantů, tak 50 x 3.500 = 175.000 Euro. To je 4,5 milionu korun. Náklady minimální, ty gumové čluny skoro nic nestojí. Stačí, aby vyjely pár set metrů od břehu a zavolat spřátelenou neziskovku. Čistý vývar odhadem 4 milióny za člun!

V řádech statisíců migrantů, jen loni jich bylo přes 200 tisíc, se dostáváme do stamilionů Euro (miliardy v korunách) čistého zisku pašeráků!

A ptejme se, co se s těmito penězi děje a na co jsou používané. Rozhodně se s nimi nezvelebuje život lidí v Africe. Naopak jsou tímto způsobem uměle z Afriky odčerpávány a ještě více ji ekonomicky oslabují.

Jestli mají pašerácké gangy jen za pašování z Libye za poslední 3 roky zisk v řádu miliard Euro? Koho všeho mohou zkorumpovat, které všechny sdělovací prostředky si mohou koupit a ovlivňovat veřejnou debatu, kolik lobbistů a vysloužilých politiků si mohou najmout. Pašerácké gangy nyní mají k dispozici více peněz, než je rozpočet tajných služeb nebo policie mnoha členských států EU!

Na to nezapomeňme. Peníze plodí peníze. O tenhle zdroj příjmů se nebudou organizovaní zločinci chtít připravit. Migrační kvóty Evropské unie jim jenom nahrávají.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…