Jelínková (KDU-ČSL): Je to pro mě velký závazek a odpovědnost

15.10.2020 12:00

Předsedkyní senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí se stala Šárka Jelínková.

Jelínková (KDU-ČSL): Je to pro mě velký závazek a odpovědnost
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Současná 1. místopředsedkyně KDU-ČSL vystřídala na pozici předsedy Petra Šilara, který už neusiloval o vedení klubu. Ve volbě ji podpořili všichni členové klubu. Post prvního místopředsedy bude nově zastávat lékař a předseda senátního výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Lumír Kantor. Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí také nominoval na místopředsedkyni Senátu Jitku Seitlovou, která o víkendu obhájila křeslo senátorky na Přerovsku.

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí má po skončených senátních volbách 12 členů a zůstává tak třetím nejsilnějším klubem v horní komoře PČR. „Tak je to oficiální. Byla jsem zvolena předsedkyní senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí. Vážím si jednoznačné podpory všech členů klubu, jejichž důvěru nechci zklamat. Je to pro mě velký závazek a odpovědnost. Moc děkuji také končícímu předsedovi Petru Šilarovi za jeho dosavadní práci,“ uvedla po zvolení Šárka Jelínková.

Jelínková oznámila, že ve volbě předsedy horní komory jsou senátorky a senátoři z klubu připraveni podpořit stávajícího předsedu Miloše Vystrčila z ODS. „Podpora Miloši Vystrčilovi zazněla při jednání klubu poměrně jasně,“ řekla Jelínková s tím, že volba bude kopírovat zvyklost, podle které stojí v čele horní komory zástupce nejsilnější senátní frakce.

O rozložení zástupců klubu ve vedení Senátu a senátních výborech bude KDU-ČSL jednat se zástupci ostatních frakcí. Aspirovat chce na post jednoho z místopředsedů horní komory a do vedení výborů a komisí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!