Jihočeský kraj: Výstavby zanádražní komunikace omezí přístup ke hřbitovu v Mladém

01.11.2013 11:52

Výstavba IV. etapy zanádražní komunikace v Českých Budějovicích zkomplikuje od pondělí 4. listopadu 2013 lidem přístup na hřbitov v městské části Mladé. Konkrétně ve směru od Srubce, Pohůrky a Suchého Vrbného.

Jihočeský kraj: Výstavby zanádražní komunikace omezí přístup ke hřbitovu v Mladém
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

„Kvůli stavbě dvoukilometrového úseku z Pětidomí do Mladého již byla v polovině října uzavřena ulice Jana Masaryka z Pohůrky ke hřbitovu v Mladém. A od pondělí k ní přibude ještě uzavírka místní komunikace s názvem V Hluboké cestě od Suchého Vrbného k hřbitovu v Mladém,“ upřesnila Jitka Liláková z Odboru regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu a investic Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Přístup k uvedenému hřbitovu proto bude od pondělí možný pouze z českobudějovické ulice Novohradská. „Toto opatření by mělo trvat zhruba do podzimu 2014,“ dodala Liláková.

V současné době jsou dokončeny a uvedeny do provozu dvě etapy zanádražní komunikace. „První je v úseku od Pekárenské do Rudolfovské. Na její financování se podílela Evropská unie částkou 195 milionů a kraj 52 miliony korun. Druhá je v úseku od Rudolfovské do Vrbenské ulice, na kterou šlo z Evropské unie 61 milionů a z krajské kasy 12 milionů korun,“ dodala Liláková s tím, že další prostředky na obě stavby šly z pokladny města České Budějovice.

Ve fázi realizace jsou nyní dvě etapy zanádražní komunikace, jedna navazuje na úsek z Rudolfovské do Vrbenské ulice, kde jsou předpokládané výdaje 40 milionů korun, z toho 33 milionů jde z EU a sedm milionů od kraje. Tato komunikace má být dokončena na podzim roku 2014. Druhou realizovanou etapou je výše uvedená IV. etapa, která se začala budovat v říjnu 2013. „Předpokládané finanční náklady tady činí 202 milionů korun, z toho 166 milionů z EU a 36 milionů od kraje,“ sdělila Liláková s tím, že obě tyto etapy spolufinancuje město.

V procesu hodnocení na ROP NUTS II Jihozápad je pak v současné době ještě jedna etapa zanádražní komunikace a to v úseku od Pekárenské k propojení okruhů směrem na kruhový objezd na Jindřichův Hradec a Prahu. Zde se předpokládá stavební realizace v letech 2014 až 2015. Investice do tohoto úseku zatím nejsou schváleny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…