Jiránek (Piráti): Upřímně od srdce všem dárcům i pomocníkům moc děkuju

28.02.2022 15:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke sbírce pro Ukrajinu.

Jiránek (Piráti): Upřímně od srdce všem dárcům i pomocníkům moc děkuju
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Martin Jiránek (Piráti)

Dnešní odpoledne pro mě emočně velmi silné. Dopoledne jsme na trutnovské pirátské stránce informovali o sbírce pro zhruba 50 ukrajinských žen a dětí, kteří míří do hotelu v Adršpachu, který jeho provozovatel nabídl pro válečné uprchlíky. A hned od dvou hodin začaly doslova proudy lidí (muži, ženy, celé rodiny) přinášet jídlo, hygienické a kuchyňské potřeby, oblečení i hračky. Někteří lidé přicházeli s takovým tím nadšeným úsměvem, že společně pomáháme, jiní hovořili o pomoci Ukrajině se slzami v očích.

Pirátské centrum se postupně plnilo a já byl ohromně překvapen, kolik lidí se v neděli během vlastně jen několika hodin rozhodlo sbalit a nebo nakoupit věci a přivést je. Za zhruba 2 hodiny už jsme byli kompletně zaplnění a abychom mohli uvnitř třídit, museli jsme již vytříděné věci skládat v desítkách beden a pytlů přímo na chodník. Rovnou jsme volali chlapům, kteří zajišťovali odvoz, že běžná dodávka rozhodně stačit nebude. Mnohokrát jsme si mezi sebou nevěřícně říkali, jak to je úžasné a kolik toho je.

Během odpoledne přišly také informace například od místostarosty Tomas Eichler a od dalších lidí, že vědí o dalších ukrajinských rodinách často s malými dětmi, které míří na Trutnovsko. Takže jsme třídili věci i tak, abychom mohli pomoci i těmto novým skupinám. V šest hodin nám pak pomohla Městská policie Trutnov (velké díky chlapům i za pomoc s nakládáním) s krátkým omezením dopravy v Jihoslovanské ulici, abychom mohli naložit nákladní vůz, který následně vyrazil do Ádru.

Jak dále probíhá pomoc vás určitě budeme dále na naší stránce informovat. A upřímně od srdce všem dárcům i pomocníkům (celkem nás bylo zhruba 15) moc děkuju. Jak přímo za pomoc, tak i za ten moc hezký pocit z lidské solidarity, který z dneška mám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…