Jiránek (Piráti): Zákaz spalovacích motorů mě neznepokojuje

09.06.2022 12:08 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zákazu výroby spalovacích motorů v roce 2035.

Jiránek (Piráti): Zákaz spalovacích motorů mě neznepokojuje
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Martin Jiránek (Piráti)

Posledních pár hodin je na zpravodajských portálech jedna z hlavních zpráv, která vyvolala vlnu komentářů, že Evropský parlament schválil konec prodeje nových aut na benzín a naftu od roku 2035...

Tak vám chci jen říct, že zrovna tohle mě nechává plně klidným. Když jsme před pár měsíci jednali s největšími výrobci aut, kamionů a autobusů v Česku, tak se vedla diskuze primárně o elektro autech a vodíkových kamionech a autobusech (a jak jejich výrobu a užívání u nás podpořit např. stavbou bateriové gigafactory)... a žádné stresy ohledně omezení prodeje benzínů a naft v roce 2035 nezazněly.

A jako druhý uklidňující argument na mě působí fakt, že před necelými 15 lety představil Steve Jobs nový iPhone. A i když to v roce 2007 možná ani on nepředpokládal a v Nokii to hrubě podcenili, tak dnes už máme smart telefony se všemi jejich funkcemi téměř všichni. Čili je dost dobře možné, že za těch 13 let už budou smart/elektro/vodíková přibližovadla na koupi i provoz levnější, jednodušší a pohodovější, že drtivá většina z nás tlačítkové/benzínové/naftové už ani chtít nebude.

Než tenhle zákaz spalovacích motorů by naší pozornost měly přitahovat daleko více všechny ty další změny v balíčku, jako jsou zpoplatnění emisí z vytápění budov a dopravy, zavedení poplatku za dovoz neekologicky vyráběných produktů do EU nebo vytvoření sociálně klimatického fondu, který má pomoci domácnostem s růstem cen energií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…