Jiří Kudláček (ODA): Nyní nám vládne oligarcha s obrovskou chutí centralizovat a ovládat moc

25.09.2020 14:39

Pandemie koronaviru přinesla mnoho nových pohledů na věci, o kterých se v poslední době přestalo mluvit. Lidé například začali být mnohem citlivější na zásahy státu při omezování jejich osobních svobod. Osobně doufám, že to po odeznění krize nevyprchá.

Jiří Kudláček (ODA): Nyní nám vládne oligarcha s obrovskou chutí centralizovat a ovládat moc
Foto: Archiv starosty
Popisek: Jiří Kudláček, starosta města Hranice

Existují hraniční stavy. Diktatura nebo monarchie a anarchie. Mezitím by měla být zatím nejlepší forma společenské smlouvy a tou je demokracie. 
 
 
Demokracie potřebuje jasná společná pravidla, osobní morálku a důsledný dohled na dodržování pravidel. Dohled nad dodržováním demokratických pravidel si však řada lidí vykládá jako omezování osobní svobody a v tom je celý problém. Z tohoto pohledu může mít i demokracie různé formy, které se mění s tím, koho lidé pošlou ve volbách vykonávat legislativní správu, komu dají lidé svou důvěru.
 
Pokud pošlou socialisty, bude stav jiný, než pokud pošlou pravicové hospodáře. Nyní vládne oligarcha s obrovskou chutí centralizovat a ovládat moc. Doufám, že tento přístup bude ukončen včas, než dojde k nevratným změnám například v ústavních zákonech. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…