Jirsa (ODS): Velmi podivný způsob, jak ministerstvo financí řídí ČEZ

15.04.2014 13:05

Zdá se to být podivný způsob, jak řídit největší podnik se státní účastí v zemi. Ministerstvo financí se nezeptá na vysvětlení zodpovědných orgánů ČEZ, tedy představenstva a dozorčí rady, ale rovnou podá trestní oznámení na management firmy.

Jirsa (ODS): Velmi podivný způsob, jak ministerstvo financí řídí ČEZ
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Lid ale přece tak rád čte o tom, jak byl do sítí protikorupční policie chycen další korupčník a jak další manažer, který vyváděl miliony ze společnosti, bude po zásluze odvolán a potrestán. 349 milionů vyvedených z ČEZ je přece ještě lepší příběh než kabelky Jany Nagyové za pouhých deset milionů. Jak je dobré, že máme nové ministry, kteří veškerou korupci ihned odhalí a potrestají. A lid oprávněně volá po co nejtvrdších trestech!
 
Že nic není ještě prokázáno? Že se zřejmě jedná o cílené úniky od policie či FAÚ? Že jde pouze o mediální dehonestaci nepohodlných osob? Policie by se ale spíše měla zabývat tím, že celou kauzu ČEZ zveřejní Lidové noviny s komentářem: "LN se podařilo zmapovat tok peněz, které energetický gigant zaplatil jako mimosoudní vyrovnání…", a toto své zjištění LN doprovodí schématem dokumentujícím desítky převodů milionů z účtu na účet. Při existenci bankovního tajemství musí přece policii zajímat, jak se redaktoři dostali k desítkám účtů v několika bankách. O řediteli ČEZ Danielu Benešovi se vyprávějí historky, jaký je puntičkář a jak je opatrný na každou korunu, kterou firma vyplácí. Jsem přesvědčen, že ředitel Beneš předmětné mimosoudní vyrovnání obhájí. V takovém případě by však měli být s potupou a bez odstupného propuštěni úředníci ministerstva financí a FAÚ, kteří trestní oznámení na ředitele ČEZ podali.
 
Nebo je to tak, že ministerstvo financí (patřící do skupiny Agrofert) předalo novinám (patřícím do skupiny Agrofert) podklady od FAÚ (patřícího do skupiny Agrofert) o finančních transakcích ČEZ (dosud nepatřícího do skupiny Agrofert)?


Ing. Tomáš Jirsa, MBA.
senátor PČR
krajský zastupitel
starosta
místopředseda regionálního sdružení
předseda oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…