John: Střet s Chovancem v OVM - Lepší Divoký západ než Divoký východ

03.02.2014 18:13

S panem ministrem vnitra Milanem Chovancem se shodnu v mnohém, dokonce v zásadě i na počtu policistů, které by ČR měla mít. V čem však společnou řeč nenajdeme, je změna zákona o nutné obraně, kterou Chovanec nechce dopustit.

John: Střet s Chovancem v OVM - Lepší Divoký západ než Divoký východ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Pokud někteří z vás viděli nedělní Otázky Václava Moravce, nemusí už číst dále. Pokud ale nikoli, tak zopakuji naše základní rozpory. Je statisticky podložené, že kriminalita roste, přibývá krádeží i vloupání do rodinných domků a obchodů. Ministr Chovanec také přiznal problémy v dojezdových časech policie. Komu se chce čekat 20 minut na příjezd hlídky? Tyto všechny negativní trendy nahrávají bohužel útočníkům. Stejně tak jim nahrává současná podoba zákona, z níž vychází, že člověk, který se rozhodne proti agresorovi na svém pozemku bránit, nese za to následky. Já oroduji za podepsání petice resp. legislativní změnu, která by dala právní ochranu napadeným, kteří se mohou bránit, klidně i nesmrtící zbraní, ale nesmí za to nést následky. Pan Chovanec mi v pořadu řekl, že zde zavádím divoký západ, já jsem mu odvětil, že je to lepší než divoký východ.

Možná že kdyby se ocitl v kůži napadeného, nebo strávil pár nocí ve Šluknovském výběžku hovořil by jinak. Počet ubytoven pro sociálně vyloučené roste a s tím pochopitelně roste i strach obyvatel žijících v sousedství. Podle informací spolku Šalamoun v ČR existuje celá řada lidí, kteří byli odsouzeni za to, že byli nuceni bránit se útočníkovi ještě před příjezdem policie. Tito lidé jsou dnes ve vězení.

Proto VV přicházejí s peticí a s návrhem legislativních změn ve prospěch napadených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…