Johnová (Praha sobě): Praha podpoří projekty městských částí na pomoc lidem bez přístřeší

12.04.2022 6:37 | Tisková zpráva

Rada hlavního města Prahy odsouhlasila poskytnutí účelových neinvestičních dotací městským částem na pomoc lidem bez domova na místní úrovni, konkrétně na projekty nízkoprahových služeb a na ukončování bezdomovectví prostřednictvím zaměstnávání a bydlení. Na třetí ročník dotačního programu bude letos vyčleněno přes 9 milionů korun.

Johnová (Praha sobě): Praha podpoří projekty městských částí na pomoc lidem bez přístřeší
Foto: Twitter
Popisek: Milena Johnová

„Jsem ráda, že i letos na výzvu hlavního města k předložení projektů v oblasti bezdomovectví reaguje řada městských částí a rozvíjíme tak systémovou spolupráci v oblasti sociální politiky. Žadatelé mohli předkládat projekty ve dvou oblastech: první je určena primárně na podporu nízkoprahových služeb a druhá oblast se týká zaměstnávání a bydlení lidí bez domova,“ řekla Milena Johnová, radní pro sociální politiku a zdravotnictví.

V oblasti podpory terénní práce s lidmi bez přístřeší na úrovni obce se do výzvy zapojilo celkem šestnáct městských částí, které budou čerpat podporu v celkové výši 2 652 000 Kč. V druhé oblasti získá osm městských částí finance na projekty podporující pracovní uplatnění lidí bez domova, a dvě městské části obdrží prostředky na realizaci projektů stabilizace ohrožených nájemníků v bydlení. Na dotace v této oblasti bude poskytnuto 6 386 000 Kč.

Podmínkou pro získání a využití finančních prostředků je finanční spoluúčast městské části na celkových nákladech projektu minimálně z 15 % nebo například závazek, že projekt vznikne do konce roku 2022. Dohromady by mělo hlavní město letos na dotace v obou výzvách poskytnout 9 038 000 Kč. Záměr však musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy na dubnovém jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…