Junek (KDU-ČSL): Problémům v Pardubickém kraji vévodí doprava

23.09.2013 5:45

Přímý pohled Jiřího Junka.

Junek (KDU-ČSL): Problémům v Pardubickém kraji vévodí doprava
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Současným problémům v Pardubickém kraji jednoznačně vévodí doprava. Konkrétně tím mám na mysli chybějící páteřní komunikaci – rychlostní silnici R 35, která je alfou a omegou dalšího rozvoje Pardubického kraje.

Bez ní mnohá města trpí neúměrným silničním provozem, náš region není dostatečně přitažlivý pro velké investory, bez ní a odpovídajících přípojek jsou některé regiony kraje doslova odříznuty, bez ní jsme jako kraj pramálo konkurenceschopný a nepodaří se ani zvýšit cestovní ruch.

Řešením tak je prioritní uvolnění státních finančních prostředků na výstavbu R 35 i všech jejích nezbytných přípojek. Vedle pozitivního přínosu v dopravě by to znamenalo i obrovský impuls na trhu práce, a to jak na stavbě samotné, tak i dostupností regionu pro velké investory a zlepšenou pracovní mobilitou obyvatelstva. Prioritou KDU-ČSL i mou osobní bude v příštím volebním období jednoznačná podpora dokončení výstavby R35 a z pozice svého mandátu pro to učiním maximum.

Jiří Junek, lídr kandidátky KDU-ČSL Pardubického kraje

Vyšlo v Pardubickém Deníku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Tatra je takové nákladní Ferrari

21:03 ODS: Tatra je takové nákladní Ferrari

Alexandr Vondra a Veronika Vrecionová s Ondřejem Krutílkem zakončili svůj čtyřdenní výjezd na Moravu…