Jurečka (KDU-ČSL): Myslíme zeleně i během volební kampaně

24.05.2021 22:02

Koalici SPOLU nejde jen o obsah, ale také o formu volební kampaně. Už několik let se snažíme, aby naše volební kampaň byla co nejvíce v souladu přírodou a nenechávala po sobě zbytečnou ekologickou zátěž.

Jurečka (KDU-ČSL): Myslíme zeleně i během volební kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka

Propisky, nafukovací balónky, tyčky k nim nebo bio čaje, to vše je z recyklovatelných a ekologicky odbouratelných materiálů, naopak volební plachty začnou po volbách žít svým druhým životem a rozhodně neskončí na skládce.

„Naše plachty, které můžete před volbami hojně vidět na plotech nebo balkónech, rozhodně nejsou na jedno použití. Jakmile se po volbách stanou neaktuálními, je o ně velký zájem. Obratem putují do dřevníků, kde skvěle fungují jako ochrana před deštěm pro naštípané dřevo,“ popisuje nejčastější využití volebního „odpadu“ místopředseda KDU-ČSL pro životní prostředí Petr Hladík. Volební plachtové plakáty se navíc dají využít i jako vstupní materiál pro šití recyklovaných tašek na nákup nebo brašen přes jedno rameno pro studenty či školáky.

Recyklujeme, co můžeme

Bločky, trička a balónky včetně ekologických tyček, to je stručný výčet propagačních předmětů, které budou v kampani používané a jsou ekologicky odbouratelné. Také propagační propisky jsou převážně z papíru, stejně jako kartonové tyčky k oblíbeným nafukovacím balónkům. Tyčky jsou samozřejmě bez zbytečných plastových úchytů, a přesto skvěle drží nafouknuté balónky, které jsou vyrobené na bázi speciálního přírodního kaučuku. Proces degradace těchto balónků začíná vlivem světla a okolí ihned po nafouknutí, takže nezatěžují přírodu ani poté, co už doslouží svému účelu.

Podporujeme ekologické zemědělství

Zastavte se pro bylinný bio čaj u našeho volebního stánku, nádherně voní po ostružinách, mátě, jahodách a chrpě a má příznačné jméno Dobrá nálada. „Chceme dát jasně najevo, že je pro nás důležité nejen ekologické zemědělství, ale i udržitelné podnikání a lokální zemědělské produkty. Čaje pečlivě balené na jižní Moravě jsou toho zdárným příkladem,“ vyzdvihuje důležitost ekologického zemědělství předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Nikdo není dokonalý

I když se moc snažíme naší planetě nepřidělávat zbytečný odpad, některé věci zatím nahradit nedokážeme. A to například reflexní pásky, drobné dílky na propiskách nebo se nám během kampaně jen velmi těžko omezuje i doprava. Usilujeme ale aspoň o to, abychom většinu času maximálně využili všechny sedačky v autě a současně jezdili plně naložení. I takto malý krok má totiž smysl! Životní prostředí je pro nás prioritou a my ho chceme chránit nejen po volbách ale i během nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce