Jurečka (KDU-ČSL): Příležitost snadno prosadit viditelnou změnu

27.06.2020 12:31

S nabídkou obohatit volební program se na obyvatele Olomouckého kraje obracejí Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj. Tento týden spustili participativní web, kde mohou lidé vkládat projekty a zároveň o nich hlasovat. Ty nejúspěšnější zařadí Spojenci mezi své závazky před říjnovými krajskými volbami.

Jurečka (KDU-ČSL): Příležitost snadno prosadit viditelnou změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Koalice pro Olomoucký kraj (KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, ProOlomouc) návrhy nijak neomezuje, jedinou podmínkou je splnit jednoduchá kritéria pro vložení projektu na webové stránky SPOJENCIOK.CZ/ROZVOJKRAJE (ZDE). „Spuštěním participativního webu dáváme najevo otevřenost a ochotu spolupracovat a inspirovat se dobrými nápady. Na druhou stranu nejde jen o symbolický krok, vítězné projekty se budeme snažit realizovat. Lidé tak mají skutečně velikou příležitost jednoduše prosadit viditelnou změnu ve svém okolí. Stačí jen sehnat si dost hlasů,“ říká k anketě Spojenců kandidát na hejtmana Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Kdo chce nominovat vlastní návrh do soutěže, za několik minut může mít hotovo. Stačí ve formuláři vyplnit popis projektu v rozsahu 300-500 znaků, uvést předpokládané náklady, termín realizace a přidat odpovídající fotografii.

Koalice zároveň představila podrobný volební program. Ten stojí na čtyřech pilířích: ekonomickém restartu regionu, vytvoření atraktivního prostředí pro mladé lidi, opatřením proti suchu a podpoře zdravotnictví, rodin a seniorů. „Jako blok spojených demokratických stran, které usilují o to, aby se v Olomouckém kraji žilo dobře v malých vesnicích i velkých městech, jsme se na konkrétních bodech shodli poměrně snadno. Společnou řeč jsme našli i u tak výrazného tématu, jako je železniční tunel pod Červenohorským sedlem, který bychom rádi začali připravovat,“ dodala dvojka kandidátky, starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (TOP 09).

S volebním programem se lze seznámit na webu SPOJENCIOK.CZ (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…