Jurečka (KDU-ČSL): Příležitost snadno prosadit viditelnou změnu

27.06.2020 12:31

S nabídkou obohatit volební program se na obyvatele Olomouckého kraje obracejí Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj. Tento týden spustili participativní web, kde mohou lidé vkládat projekty a zároveň o nich hlasovat. Ty nejúspěšnější zařadí Spojenci mezi své závazky před říjnovými krajskými volbami.

Jurečka (KDU-ČSL): Příležitost snadno prosadit viditelnou změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Koalice pro Olomoucký kraj (KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, ProOlomouc) návrhy nijak neomezuje, jedinou podmínkou je splnit jednoduchá kritéria pro vložení projektu na webové stránky SPOJENCIOK.CZ/ROZVOJKRAJE (ZDE). „Spuštěním participativního webu dáváme najevo otevřenost a ochotu spolupracovat a inspirovat se dobrými nápady. Na druhou stranu nejde jen o symbolický krok, vítězné projekty se budeme snažit realizovat. Lidé tak mají skutečně velikou příležitost jednoduše prosadit viditelnou změnu ve svém okolí. Stačí jen sehnat si dost hlasů,“ říká k anketě Spojenců kandidát na hejtmana Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Kdo chce nominovat vlastní návrh do soutěže, za několik minut může mít hotovo. Stačí ve formuláři vyplnit popis projektu v rozsahu 300-500 znaků, uvést předpokládané náklady, termín realizace a přidat odpovídající fotografii.

Koalice zároveň představila podrobný volební program. Ten stojí na čtyřech pilířích: ekonomickém restartu regionu, vytvoření atraktivního prostředí pro mladé lidi, opatřením proti suchu a podpoře zdravotnictví, rodin a seniorů. „Jako blok spojených demokratických stran, které usilují o to, aby se v Olomouckém kraji žilo dobře v malých vesnicích i velkých městech, jsme se na konkrétních bodech shodli poměrně snadno. Společnou řeč jsme našli i u tak výrazného tématu, jako je železniční tunel pod Červenohorským sedlem, který bychom rádi začali připravovat,“ dodala dvojka kandidátky, starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (TOP 09).

S volebním programem se lze seznámit na webu SPOJENCIOK.CZ (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…