KDU-ČSL: Jsme připraveni jednat o spolupráci se Starosty a nezavislými

16.12.2016 20:59

Celostátní konference KDU-ČSL pověřila předsednictvo strany zahájením jednání s hnutím Starostové a nezávislí o možné budoucí spolupráci a společné kandidatuře do sněmovních voleb v roce 2017.

KDU-ČSL: Jsme připraveni jednat o spolupráci se Starosty a nezavislými
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Debata byla rozsáhlá; celostátnímu výboru i celostátní konferenci jsem předestřel různé varianty spolupráce, zazněly argumenty pro i proti. Po důkladné debatě celostátní konference pověřila předsednictvo strany zahájením jednání s hnutím Starostové a nezávislí,“ řekl Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.

Detaily případné spolupráce budou předmětem dalších jednání, Pavel Bělobrádek dále zdůraznil, že přijaté usnesení neznamená schválení spolupráce, ale pouze pověření vyjednávat o možné spolupráci.

„Rizika mohou být na personální úrovni při sestavování kandidátek nebo například programová. Nicméně vše je pouze v obecné rovině a vše bude předmětem následujících jednání,“ dodal Pavel Bělobrádek.

Podle prvního místopředsedy strany Mariana Jurečky by případná úspěšná spolupráce mohla změnit zdejší politickou scénu.

„Naše členská základna nad touto možnou spoluprácí přemýšlí; zaznělo několik názorů a argumentů. Jsme si vědomi, že pokud by se tato spolupráce podařila a dosáhli bychom kvalitního volebního výsledku, tak by to významně změnilo českou politickou scénu. Jedná se o historickou šanci, která zde byla naposledy před patnácti lety. Nyní se jdeme bavit o tom, zda by tato spolupráce byla možná,“ řekl Marian Jurečka.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL