KDU-ČSL: Upřednostňujeme pokračování radniční koalice v Jihlavě

09.07.2019 14:05

Koncem června rezignoval na post náměstka jihlavské primátorky Jaromír Kalina (KDU-ČSL). Důvodem bylo to, že zbývající členové rady se dohodli na vypovězení smlouvy s advokátní kanceláří, která město hájila ve sporu o vodárenský majetek se Svazem vodovodů a kanalizací (SVAK).

KDU-ČSL: Upřednostňujeme pokračování radniční koalice v Jihlavě
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Jaromíru Kalinovi vadilo, že výměna právníků šla v radě až takzvaně na stůl a bez jeho vědomí. Sám to považuje za hrubé porušení koaliční smlouvy.

Výbor jihlavských lidovců dne 2. července večer projednal tři varianty řešení. První, kterou byla vnitrostranická personální výměna na postu náměstka primátorky za Jaromíra Kalinu, výbor zamítl. Upřednostnil druhou variantu, a tou je snaha se domluvit se stávajícími koaličními partnery na novém znění koaliční smlouvy. Tím by se podle náměstka Kaliny vyřešil i důvod jeho rezignace, tedy vypovězení smlouvy s advokátní kanceláří Ondruš. Teprve v případě, že by tato varianta ztroskotala, je k dispozici třetí varianta - a tou je vypovězení koaliční smlouvy ze strany KDU-ČSL.

Usnesení městské organizace:

„Výbor městské organizace KDU-ČSL Jihlava konstatuje hrubé porušení koaliční smlouvy, jehož důsledkem je ohrožení zájmu občanů města Jihlavy, které vyústilo v odstoupení náměstka primátorky Jaromíra Kaliny. Výbor přesto preferuje vyvolání koaličního jednání k vyřešení koaliční krize. A definoval podmínky pro vyjednávání, jejichž důsledkem by měla být změna koaliční smlouvy a obnova důvěry mezi rovnocennými partnery.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

20:18 Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.