KDU-ČSL: Vítáme rozhodnutí vlády nepřipojit se k žalobě Polska na limity znečištění

20.01.2018 19:19

KDU-ČSL vítá rozhodnutí Vlády ČR nepřipojit se k žalobě Polska na limity znečištění. Ty Evropská unie schválila v loňském roce. K nepřijetí tohoto návrhu dnes vyzval vládu také místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek.

KDU-ČSL: Vítáme rozhodnutí vlády nepřipojit se k žalobě Polska na limity znečištění
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Snad všichni si dovedeme představit, v jakém ovzduší lidé v Moravskoslezském kraji žijí, co dýchají. Proto jsem vyzval vládu, aby se k této žalobě nepřipojila. V KDU-ČSL jsme také toho názoru, že vláda v demisi by neměla přijímat žádná takto zásadní rozhodnutí,“ řekl Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL.

Evropské státy odhlasovaly nové a přísnější normy pro znečištění ovzduší v loňském roce. Polsko normy pro škodlivé látky ve vzduchu porušuje mnohonásobně a uhelný dým z polských elektráren a kotlového spalování ohrožuje i obyvatele Moravskoslezského kraje.

„Vlivem polétavého prachu z velkých průmyslových aglomerací a z lokálních topenišť z Polska do oblasti Karvinska a Ostravska se zvyšuje počet dětí i dospělých s respiračními onemocněními. Chci, aby vláda svým aktivním přístupem zamezila dalšímu znečišťování ovzduší v Moravskoslezském kraji. Dnešní rozhodnutí vlády vítám,“ řekla Pavla Golasowská, poslankyně KDU-ČSL. 

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce