KSČM: Na řešení migrační krize musí spolupracovat všechny členské státy EU

02.09.2018 6:33

Stanovisko KSČM k migraci

KSČM: Na řešení migrační krize musí spolupracovat všechny členské státy EU
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Řešení migrační otázky je stále otevřeným tématem po návštěvě premiéra v Itálii a na Maltě. Nejde jen o kombinaci finanční podpory státům jako je Itálie, zemím severní Afriky a také těm africkým státům, odkud migranti přicházejí, jak tvrdí Andrej Babiš, ale o řešení příčin celé migrační krize. Není smyslem poskytovat těmto zemím finanční prostředky, jak říká vláda, ale je nezbytné poskytovat cílenou investiční pomoc na rozvojové projekty.

To KSČM tvrdí již od roku 2015. Dnes nejde jen o odmítnutí pokračování nesmyslného systému kvót, který je neefektivní a rozděluje Evropu. Na řešení migrační krize musí spolupracovat všechny členské státy Evropské unie. Především se však Francie, Německo a Itálie musí oprostit od svého neokoloniálního pohledu na svět a hesla „rozděl a panuj“. Odmítáme vnucování takové politiky a účast na ní. Cesta k řešení migrační krize je zastavení neustálého rozdmýchávání válečných konfliktů, obchod s lidmi, potírání nelegální migrace a převaděčství.

Od Vlády ČR požadujeme na evropské úrovni prosazovat účinný systém zamezení zneužití azylového procesu k nelegální migraci. Státy musí mít možnost ukončit pobyt, odebrat vízum a vyhostit rizikové migranty a všechny ty, kteří vědomě porušují naše zákony a nehodlají žít v souladu s nimi. Azylová a migrační politika má pomáhat lidem v nouzi, nesmí ale vést ke zhoršení bezpečnostní a sociální situace v zemích příjemců.

Výkonný výbor ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…