KSČM: Řešení všech zásadních problémů dneška leží mimo kapitalismus

04.11.2021 4:33

Dne 2. listopadu 2021 se uskutečnila 20. schůze VV Plzeňského KV KSČM, tři týdny po skončených volbách do PS PČR. KSČM v nich utrpěla historickou porážku, přesto děkujeme všem, kteří v těchto volbách podpořili právě naši stranu.

KSČM: Řešení všech zásadních problémů dneška leží mimo kapitalismus
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Výsledky voleb respektujeme, sebekriticky z nich vyvodíme závěry a poučení pro další práci a směřování nás komunistů. 

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19488 lidí
Navzdory ubohému jásotu antikomunistů totiž svůj zápas za zájmy pracujících a většiny obyvatel České republiky rozhodně nevzdáváme. Hodláme naopak s ještě větší vervou a důsledností prosazovat politiku alternativy ke stávajícímu kapitalistickému systému a problémům, které s sebou přináší. 

Prvotním impulsem k zásadní změně v politickém směřování KSČM se stal nedávno  skončený mimořádný sjezd, na kterém byla se silným mandátem do čela ÚV KSČM zvolena s. Kateřina Konečná.

Nastupující kapitalistická krize a na základě výsledku sněmovních voleb se formující pravicová vláda znamenají mimořádné ohrožení pro většinu obyvatel naší země. Již dnes je zřejmé, že Českou republiku čeká snaha o prosazení série výrazných protilidových opatření a útoků na sociální výdobytky minulosti. Můžeme tak očekávat další tlaky proti právům zaměstnanců, rozsáhlé zdražování, privatizaci služeb, infrastruktury nebo i sociálního systému, zvyšování cen bydlení, krácení příjmů, zpoplatnění zdravotnictví, platby ve školství, další masivní vyvádění zisků do zahraničí, prohloubení závislosti na Evropské unii, podporu Severoatlantického paktu NATO a jeho agresivní politiky. Tomu všemu se hodláme, společně s každým, kdo bude mít o spolupráci zájem, postavit na odpor. 

Skutečnou alternativu k hrozbám dneška představuje komunistická politika. Naše cíle jsou jasné. Chceme, aby lidé mohli důstojně žít a ne živořit. Požadujeme proto právo na dostupné bydlení, například skrze veřejnou výstavbu 40 tisíc bytů ročně, zastropování nájemného či zdanění spekulací s byty. Chceme také zvýšení minimální mzdy na 20 tisíc korun měsíčně, zkrácení pracovního týdne na 35 hodin při zachování mzdy, prosazení důstojných důchodů, zachování bezplatného školství a zdravotnictví. Dále prosazujeme zrušení soukromých exekutorů, miliardářskou daň a ukončení každoročního vyvádění stovek miliard korun z naší země. V neposlední řadě se zasazujeme o mírovou a suverénní zahraniční politiku, a proto budeme i nadále usilovat o vystoupení České republiky ze Severoatlantického paktu NATO a o referendum, ve kterém by občané naší země mohli demokraticky rozhodnout, zda chtějí, nebo nechtějí její další setrvání v Evropské unii.

Jako komunisté jasně deklarujeme, že řešení všech zásadních problémů dneška leží mimo kapitalismus. Ten je založen na vykořisťování, útlaku a válkách. Proto je naším strategickým cílem jeho překonání. I po 100 letech od založení komunistické strany u nás totiž stále platí, že před lidstvem jsou pouze dvě možné cesty – socialismus, nebo barbarství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Zásadně odmítáme navyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let!

12:05 Rozvoral (SPD): Zásadně odmítáme navyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let!

Poslední dubnový den tohoto roku současná pětikoaliční vláda na svém zasedání jednomyslně schválila …